medi ambient

El govern espanyol força Sabadell a la creació d'una Zona de Baixes Emissions

És una de les cinc mesures, en matèria de lluita contra el canvi climàtica, aplicar durant els 100 primers dies

per NacióSabadell , 24 de gener de 2020 a les 10:00 |
Zona de Baixes Emissions | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Zona de Baixes Emissions (ZBE) que, des del passat 1 de gener, restringeix l'entrada a Barcelona dels vehicles més contaminants i que, segons els càlculs inicials, afecta un 15% del parc automobilístic de l'àrea metropolitana, també pot ser una realitat a Sabadell. Així ho ha fixat el Consell de Ministres del govern espanyol, celebrat el passat dimarts. 

Es tracta de la Declaració d'Emergència Climàtica que precisa cinc mesures concretes a dur a terme en els 100 primers dies des mandat, dins d'aquest paraigües contempla "25 línies prioritàries" en àmbits que van des del consum a l'educació, passant per l'habitatge, la cooperació internacional i la mobilitat. En aquest sentit, ha apuntat cap als municipis més grans de 50.000 habitants. "Hauran d'establir zones de baixes emissions de manera urgent", resa en el text aprovat. És una de la trentena d'iniciatives recollides i definides com a "prioritàries" i que totes elles es presentaran com un projecte de llei.    

 

Participació