Gairebé 300 trucades a emergències: el pas del temporal per Sabadell

Una persona en un dels camins a la zona de Molí Amat
Una persona en un dels camins a la zona de Molí Amat | Juanma Peláez
NacióSabadell
23 de gener del 2020
Actualitzat a les 19:17h
El pas del temporal s'ha traduït a Sabadell amb 296 trucades al telèfon d'emergències, el 2,05% del total de les que s'han produït a tot Catalunya fins al migdia d'aquest dijous, quan la borrasca ja ha desaparegut i fins i tot s'han obert clarianes a la ciutat.

Això ha suposat més d'un centenar d'incidències relacionades amb la caiguda d'arbres i branques, també de tendals, cablejat, persianes, així com actuacions de caràcter preventiu en façanes, entre d'altres elements susceptibles de caure a la via pública. En total, segons dades de l'Ajuntament, s'han registrat 78 arbres caiguts i 38 relacionats amb branques.

Esllavissada a la de zona de la Clota Foto: Juanma Peláez

La baixada del riu Ripoll al seu pas per Sabadell Foto: Juanma Peláez

De fet, l'efecte de la llevantada ha seguit generant problemes, malgrat haver-se donat per acabada. I aquest dijous al migdia ha caigut un arbre a tocar del Pavelló Municipal d'Esports.

L'arbre caigut aquest dijous a Sol i Padrís Foto: Dani Sánchez


El més destacat, però, ha estat el tall de la carretera de Torre-romeu i la de Castellar aquest dijous al matí, després de les intenses pluges, especialment caigudes durant la matinada. Així com la suspensió de l'activitat acadèmica a l'Escola Joanot Alisanda per dimarts, ja que va volar part de la coberta i es va optar per anul·lar les classes per seguretat.

A més, també va suposar, hores després de declarar-se els avisos de Ventcat, Neucat i Inuncat, el tancament de parcs i accessos als parcs i boscos com ara, la zona arbrada del Parc Taulí, el bosc de la Concòrdia i el de Ca n’Oriac, la plaça Taulí, el Parc de la Romeua i el Parc Catalunya. També es va optar, davant la crescuda del riu Ripoll, tancar els accessos al riu Ripoll.   

Els treballs per la retirada d'elements a la via Foto: Juanma Peláez