Tancats tots els accessos del riu Ripoll

S'obre un camí alternatiu pel Molí de l'Amat

Imatge d'arxiu d'un dels ponts tancats
Imatge d'arxiu d'un dels ponts tancats | Policia Municipal de Sabadell
NacióSabadell
22 de gener del 2020
Actualitzat a les 22:21h
L'Ajuntament de Sabadell ha tancat els accessos al riu Ripoll per motius de seguretat, per la crescuda del cabal en les últimes hores a causa de les intenses pluges. De fet, era un punt d'atenció que la Policia Municipal de Sabadell anava controlant i ja havia actuat amb la prohibició de pas, del de Can Bages

Al llarg de la matinada, el cos policial ha atès un quarantena de serveis relacionats amb la llevantada, com ara elements amb risc de caure a la via pública, Concretament, han caigut 55 arbres i 32 incidències amb branques. A més, també d'altres casos com per exemple, tendals, cablejat, antenes i plaques, així com desplaçament de contenidors. 

El consistori  manté en situació d'alerta el pla Inuncat, mentre que els Vencat i Neucat passen a ser de prealerta. 

A la ciutat continua la mesura de tancament d'accessos a boscos i parcs pel risc de caigudes de branques com ara, la zona arbrada del Parc Taulí, el bosc de la Concòrdia i el de Ca n’Oriac, la plaça Taulí, el Parc de la Romeua i el Parc Catalunya.

També segueixen cancel·lades totes les activitats esportives i dels centres educatius a l'aire lliure per motius de seguretat. Des de l'Ajuntament s'ha apuntat que aquestes mesures seguiran vigents a l'espera que hi hagi millores en el temps i les previsions. 

Més d'un miler de trucades 

El telèfon d'emergències 112 ha rebut, des  del Vallès Occidental, un total de 1.214 trucades fins les 8 hores d'aquest dimecres al matí relacionades amb el temporal. Bona part d'elles s'han fet des de Sabadell (267), Terrassa (213) i Sant Cugat (199).