sabadell

La mediació beneficia més de 7.500 persones durant 2019

S'aconsegueix un alt percentatge favorable de la resolució, del 85%

per NacióSabadell , 25 de gener de 2020 a les 14:00 |
El servei de Mediació ha actuat al llarg de 2019 en 251 sol·licituds d’acompanyament en la resolució de conflictes en l’àmbit de la comunitat i convivència veïnal, familiars, entitats i associacions, i treballant amb un total de 680 persones i que han beneficiat 7.595 individus, comptant amb un percentatge de resolució favorable en el 85% de les ocasions.

Tot i així, la mitjana de dies de resolució ha estat de 35 dies, el servei acostuma a donar resposta a les sol·licituds en un dia. La majoria dels casos atesos han estat conflictes veïnals, mantenint així la tònica d’anys anteriors, però també mediacions entre comunitats de veïns i, en menor mesura, casos familiars.


També s'ha fet difusió d'aquesta pràctica impartint formació del model, per exemple, de bullying de Sabadell a professionals de la mediació de més de 30 municipis a través de la Diputació de Barcelona. 

D'altra banda, aquest mecanisme està contemplat en el Pla Estratègic d’Intervenció Comunitària per tal de millorar la vida dels barris. En aquest sentit, el projecte “Som Torre-romeu” ha permès realitzar 11 accions durant 2019. La participació del veïnat, que ha comptat amb uns 130 integrants, es fa progressivament més diversa i representativa de la realitat del barri. A més, també durant l’any passat va augmentar la participació de les dones i la voluntat és que quest 2020 se sumin més integrants a la iniciativa. 

 

Participació