​La Crida porta a la Comissió d’Ètica el nomenament del tresorer accidental

El consistori defensa la seva vàlua i la figura d’un interventor que fiscalitzarà els comptes municipals

L'Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell | Albert Segura
NacióSabadell
22 de gener del 2020
La Crida per Sabadell vol que la Comissió d’Ètica es posicioni sobre el nomenament accidental del tresorer de l’Ajuntament de Sabadell, ja que el titular ha marxat a Cerdanyola, com a mínim, per un any. La formació pretén que resolgui sobre “el compliment” del Codi Ètic dels Alts Càrrecs del consistori i resolgui “qualsevol dubte” d’un càrrec “tan determinant”.
 
El partit ha trobat sospites en aquest procés, per “la precipitació” de la marxa, “la tardança en la comunicació” des de l’equip municipal -asseguren que aquest dilluns ho van saber oficialment- i que la persona escollida estigui investigada a la peça 21 del cas mercuri, relacionada “amb un expedient de recaptació”. Per això, han considerat que “és èticament incompatible”.
 
El primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, ha defensat l’elecció d’aquesta persona de forma temporal per comptar “amb una carrera de més de 30 anys i una trajectòria dins la casa” i ha afegit, “té un coneixement sobrat” per a la posició. A més, ha explicat que s’ha promogut una plaça d’interventor, “perquè no hi era” i que espera estigui ocupada a finals de mes, recalcant que és una mostra municipal “de voler incrementar la fiscalització” dels comptes públics.  
 
Gibert ha retret que el tresorer accidental “tingués un reconeixement per la feina que feia”, per part de l’anterior mandat, recordant que el maig de 2018 va passar a ser de cap de Serveis Generals a Cap de Compres, “el van promocionar”, ha dit. També ha subratllat que “mentre no es demostri el contrari” no serà culpable de res, en relació a figurar en una de les branques del Mercuri i “això és vàlid quan hi era la Crida i ara”, ha finalitzat.