L'Ajuntament de Sabadell tanca parcs i accessos a boscos pel temporal

Suspeses totes les activitats esportives i educatives a l'aire lliure

El Parc Catalunya, un dels que s'ha tancat
El Parc Catalunya, un dels que s'ha tancat | Juanma Peláez
NacióSabadell
20 de gener del 2020
Actualitzat a les 20:18h
L’Ajuntament de Sabadell ha activat el Pla de Protecció Civil Municipal en fase d’alerta de cara als avisos per l'acumulació de pluges i ventades. D'aquesta manera, s'han pres mesures com la senyalització i tancament d'accessos a boscos i parcs amb risc de caigudes de branques com ara, la zona arbrada del Parc Taulí, el bosc de la Concòrdia i el de Ca n’Oriac, la plaça Taulí, el Parc de la Romeua i el Parc Catalunya.

En relació al rodal, la Policia Municipal farà seguiment de la situació meteorològica per avaluar el cabdal del riu Ripoll. En cas de detectar un augment del nivell es tancaran els accessos. Tot i així, des del consistori es desaconsella travessar torrents i zones inundables.

Suspensió de les activitats a l'aire lliure 

El servei municipal d’Esports ha suspès totes les activitats programades en instal·lacions esportives municipals a l’aire lliure. Així com des d’Educació s’han donat instruccions a totes les escoles bressol i de primària del municipi perquè les anul·lin. 

Activada l’Operació Fred

El regidor d'Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, ha afirmat aquest dilluns al matí que s'estava estudiant el dispositiu de l'Operació Fred. L'administració local preveu una sortida coordinada, amb personal municipal i de la Creu Roja, per fer un control de la població sense sostre de Sabadell, i proporcionar avituallament i suport en cas necessari.

L'Ajuntament ha reiterat les mesures de prevenció, ja donades des de Protecció Civil, així, han recomanat tancar finestres, recollir tendals, no deixar elements als balcons, així com a les façanes i les terrasses que puguin caure a la via pública.

També s'ha demanat als vianants prudència perquè vagin amb compte amb tots els elements que el vent pugui fer caure i que no es camini gaire prop de les façanes dels edificis, a fi d’evitar danys majors.

El regidor d'Acció Social i Habitatge de l'Ajuntament de Sabadell, Eloi Cortés, ha reiterat els consells de que, des del cap de setmana, està donant Protecció Civil per prevenir d'incidències de cara a la llevantada que està creuant Catalunya. Així, ha demanat que s'evitin activitats en zones amb arbres, parcs i jardins.

Ha recalcat la importància de "no passar per determinats edificis", tampoc "deixar elements a les terrasses" que puguin ser susceptibles de sortir volant. Ha qualificat de "bastant preocupant" el temporal i ha afirmat que a la ciutat es manté activat en prealerta el pla d'emergència per fort vent. 

D'altra banda, ha explicat que, juntament amb Policia Municipal i Creu Roja, s'està valorant el dispositiu que cal disposar per l'Operació Fred, en marxa des del passat 1 de desembre per atendre les persones que viuen al carrer per fer front, no només a les conseqüències del vent i la pluja, previstes per a les properes hores, també la caiguda del termòmetre.  

El telèfon d'emergències 112 ha rebut, fins a les 10 hores d'aquest dilluns, 1.421 trucades, gairebé el 70% concentrades entre el Maresme i el Barcelonès. La majoria relacionada per la caiguda de branques, objectes, tendals. En quant al Vallès Occidental, s'han fet 74 trucades, el 5,21% del total.