La Festa del Cel torna amb la previsió de triplicar el públic assistent

L'Aeroport de Sabadell habilitarà un aparcament extraordinari | Les aeronaus de l'Armada espanyola i els de l'exercit de terra i aire seran els principals atractius

per Nació Sabadell, 16 de setembre de 2015 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Exhibició de la Patrulla Águila. Foto: ACN


La Festa del Cel arribarà aquest cap de setmana a Sabadell amb la tradicional jornada de portes obertes de l'aeroport local, des d'on s'enlairaran gran part dels aparells que diumenge 20 de setembre participaran en la gran exhibició aèria que es farà a Mataró. Els organitzadors del certamen confien que el bon temps previst triplicarà la xifra d'assistents, assolint els 150.000. Per aquesta raó, els responsables de l'aeroport sabadellenc han anunciat que s'habilitarà un aparcament addicional a Sant Pau de Riu-sec per fer front a la gran afluència de públic que s'espera. 


Tot i que el programa d'activitats començarà divendres, el gran espectacle aeri tindrà lloc el diumenge a les platges de Mataró, on participaran prop de 50 patrulles i avions nacionals (com els de l'armada espanyola, els de l'exèrcit de l'aire i de terra o set reactors de la Patrulla Águila, que enguany compleix 30 anys) i internacionals. "Destaquem la presència de la Patrulla Àguila, de l'exèrcit de l'aire i una de les patrulles d'exhibició més importants del món, que serà el colofó ​​del festival el diumenge i que entrenarà també divendres a les 12:00h", ha destacat Daniel Ventura, director de la Festa del Cel.

La festa comptarà també amb avions destacats com el Catalina, un gran hidroavió de la Guerra Mundial, i espectacles de llum i pirotècnia durant les exhibicions nocturnes, mentre que dissabte al matí el públic podrà visitar gran part de les naus a l'Aeroport de Sabadell. "L'any passat vam rebre 5.000 visitant, tot un rècord, per tant aquest any hem fet canvis logístics com una nova zona d'aparcaments fora de l'aeroport per evitar un col·lapse ", ha explicat Anna Moles, directora de l'Aeroport local, apuntant que la resta d'avions sortiran de El Prat, Girona i Reus.


L'ajuntament de Mataró preveu passar dels 66.000 assistents de l'any passat a més de 150.000 a causa a la més que probable absència de pluja, mentre que el pressupost del certamen és de 550.000 euros i es calcula que el seu impacte econòmic serà de més d'un milió d'euros.

Els avions que sortiran de Sabadell

L'aeroport de Sabadell serà un dels principals punts de sortida dels avions, concretament s'hi enlairaran els següents:

- 1 reactor Super Puma SAR Esc 801
- 1 helicòpter Boeing Chinok FAMET
- 1 helicòpter Eurocopter Togre FAMET
- 2 unitats de la patrulla acrobàtica Bravo 3 Repsol
- 1 unitat de la patrulla acrobàtica AeroSparx Team
- 7 unitats del Carrusel Aeroclub
- 5 unitats del carrusel FPAC
- 2 unitats dels Bombers de la Generalitat 

 

Participació