Terrassa convoca un minut de silenci per condemnar el nou crim masclista a la ciutat

Un Mosso ha assassinat presumptament la seva exparella amb l'arma reglamentària la nit de dissabte

Imatge del dispositiu a Terrassa on un Mosso ha matat la seva exparella
Imatge del dispositiu a Terrassa on un Mosso ha matat la seva exparella | ACN
NacióDigital
19 de gener del 2020
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha convocat un minut de silenci per aquest diumenge a les 13 hores al Raval per condemnar l'assassinat d'una dona a mans de la seva exparella, un agent dels Mossos d'Esquadra que ha utilitzat la seva arma reglamentària en el crim i després s'ha suïcidat. "Ràbia i dolor per un nou feminicidi a Terrassa.

Després d'un 2019 tràgic, la violència masclista torna a colpejar-nos", ha assegurat Ballart en un missatge a Twitter. L'alcalde ha expressat tot el suport als éssers estimats de la víctima i ha convocat per aquest diumenge la Taula de Feminicidi, Junta de Portaveus i el minut de silenci.

La Taula de Feminicidi se celebrarà a les 12 hores del migdia a l'Ajuntament de Terrassa, estarà presidida per l'alcalde Ballart i la composaran la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín; i representants de Mossos d’Esquadra, de Policia Municipal de Terrassa, del Gabinet d’Alcaldia i dels serveis de Premsa, Comunicació i Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa. 

Es valoraran les actuacions a realitzar a partir del succés, d'acord amb el que estableix el Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista a la ciutat de Terrassa. Un cop la Taula hagi acabat la reunió, es farà una reunió de Junta de Portaveus, aproximadament a les 12.45 hores. Per a les 13 hores, l'alcalde ha convocat a la ciutadana a un minut de silenci al Raval de Montserrat, com a mostra de condol i de rebuig a la violència masclista.

Tercera mort per violència masclista

El crim va tenir lloc ahir nit cap a les nou del vespre. Els dos cadàvers va ser trobats amb trets al cap i els Mossos ja han obert una investigació per esclarir el cas. Des del cos de la policia catalana han anunciat la seva "consternació" per l'homicidi i que lamenten els fets "profundament". 

Aquest, és el tercer cas de violència violència masclista a Catalunya l'any 2020 i el quart a tot l'Estat. Els dos primers es van produir la nit de Reis, quan un home va assassinar la seva parella i la seva filla de tres anys a Esplugues de Llobregat. L'altra dona morta va ser diumenge passat a Ciudad Real. L'any 2019, 55 dones van morir a l'Estat a mans de les seves parelles o exparelles.