Castellar proposa crear un carril prioritari de bus per enllaçar amb Sabadell

El municipi ha obtingut el compromís del Govern per estudiar el suggeriment

NacióSabadell
18 de gener del 2020
La carretera de Castellar
La carretera de Castellar | Ajuntament de Castellar
L'Ajuntament de Castellar de Vallès ha proposat a la Generalitat crear un carril bus segregat o de prioritat a la carretera B-124 per connectar amb Sabadell. Una proposta que així li ho ha traslladat al secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín. Aquest s'ha compromès a "fer possible", així com estudiar el desdoblament de la via.

Així mateix, ha demanat que la línia d'autobús que connecta amb Sabadell -la C1- s'adhereixi a la xarxa de Busos Ràpid Trànsit (BRCAT), perquè, com ha justificat, afavoriria "la intermodalitat i la capil·laritat" amb l'estació de plaça Espanya de Rodalies, a Sabadell; Sabadell Nord de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i altres línies d'autobús.

L'alcalde de la localitat vallesana, Ignasi Giménez, ha urgit el desdoblament de la carretera, "perquè garantirà el compliment de les freqüències de pas de la línia C1", remarcant que aquesta via no té prou capacitat d'absorció de trànsit. Ha recordat que la C1 "és la línia interurbana que suporta la quantitat de viatgers més alta de la comarca", amb més de 900.000 trajectes cada any.