Un estudi apunta que Cerdanyola podria tenir més de 2.000 habitatges buits

Una diagnosi feta pel consistori que també assenyala que el demandants de lloguer podrien pagar gairebé meitat del preu mitjà

NacióSabadell
18 de gener del 2020
L'Ajuntament de Cerdanyola ha presentat, aquesta setmana, la diagnosi que ha fet sobre l'habitatge al municipi. Una feina que ha servit per determinar que a la localitat hi ha un "potencial màxim" de pisos buits de 2.186, és a dir, el 8,7% del total. Però també ha analitzat altres aspectes com els preus. 

En aquest sentit, l'observació ha constatat "desajustaments" entre l'oferta i la demanda. Així, van més buscats els lloguers (42,9%) del que s'ofereix (5,3%). Pel que fa als preus es constata una gran diferència entre propietat i lloguer. Si s'opta per la compra, el preu global és de 347.000 euros mentre que un comprador podria pagar fins a 152.582 de mitjana. En relació al lloguer té un preu de 1.220 euros al mes de mitjana i els que en cerquen un podrien pagar fins a 676.

En referència a l'accés al mercat lliure d'habitatges, aquesta feina ha destacat que tres de cada deu noves unitats familiars de la ciutat no hi podran accedir. En aquest sentit, el Pla Local d'Habitatge ha de garantir 1.343 habitatges assequibles fins l'any 2.025 per a cobrir l'Objectiu de Solidaritat Urbana.