Així seran els Tres Tombs de Sabadell d'enguany

La sortida es farà a les 17 hores a l'Eix Macià

Carruatges i genets desfilen pels carrers de la Creu Alta i el centre
Carruatges i genets desfilen pels carrers de la Creu Alta i el centre | Juanma Peláez
NacióSabadell
15 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:11h
La tradició dels Tres Tombs va obrir el calendari fa justament fa uns dies i després que Cerdanyola celebrés els més matiners del Vallès, ara és el torn de Sabadell i, com marca la història, ho fa per Sant Antoni Abat. Enguany, la Germandat de Sant Antoni Abat la Colla Vella, que encapçalarà la comitiva, i la Joventut de Sant Antoni Abat Colla Nova, honoraran la festivitat. 

El recorregut de la Passada començarà a les 17 hores des de Francesc Macià - plaça de la Concòrdia i passarà pel carrer de Francesc Layret, la carretera de Prats de Lluçanès, l’avinguda de l’Onze de Setembre, la via de Massagué, el passeig de Manresa i el de la Plaça Major, la plaça Doctor Robert, la Rambla fins a la Gran Via (on farà el tomb) i tornarà fins al passeig de Manresa.

Es preveu que a les 19 hores lla Passada s’haurà acabat. Els carrers transversals s’aniran tallant quan passin les comitives. Com cada any, la Banda Municipal de Sabadell encapçalarà la Passada.

Festa de bon matí

L’activitat començarà a les sis del matíí, amb la concentració de carruatges davant les quadres, al carrer de Permanyer. A les 7.30 hores aniran a buscar l’abanderat, a la carretera de Barcelona i tot seguit l’esmorzar. A les 10 hores tindrà lloc la benedicció dels animals a la plaça del Taulí, a partir d’on hi haurà la baixada dels genets i abanderats per anar a l’ofici: a l’església de Sant Fèlix –la Colla Vella– i a l’església de la Puríssima –la Colla Nova–. A les 11.30 hores, cavalls i carruatges tornaran a les quadres. A les 15.30 hores sortiran de les quadres i es concentraran per començar la Passada.