transport públic

V-Familiar, l’equivalent de la T-Familiar que proposa Castellar davant els nous canvis al transport públic

Una opció que planteja en el cas que els actuals títols no siguin multipersonals

per NacióSabadell , 13 de gener de 2020 a les 08:00 |
Imatge d'un autobús de Castellar del Vallès | Ajuntament de Castellar
La modificació que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha fixat en les tarifes del transport públic, amb la rectificació de l'impuls de la T-Familiar, ha motivat la petició de l’Ajuntament de Castellar d’una iniciativa semblant: V-Familiar. És a dir, un títol propi multipersonal per a La Vallesana V-1, V-2 i V-3.
 

Així ho reclamarà a Generalitat i a la concessionària del servei, Moventis. “Hauria de ser més econòmica, ja que no permetria la possibilitat de fer intercanvis amb altres línies de bus o mitjans de transport”, ha assenyalat el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Pepe González.
 

Una opció que planteja el consistori en el cas que ni el Govern ni l’empresa accedeixin a fer els títols propis multipersonals, com ho eren fins al 31 de desembre de 2019. La ciutadania va servir el transport públic “per anar als centres hospitalaris o fer gestions a Sabadell i que ara es veuen obligats a comprar una targeta per a cadascun”, ha remarcat González. Cosa que fa que Castellar hagi de patir “un greuge que s’afegeix a l’increment del 10%” dels preus. A més, també insistirà que el municipi passi a ser zona tarifària de Sabadell. 
 
Les targetes V-1, V-2 i V-3 són abonaments de 10 viatges d'una, dues i tres zones respectivament que es poden utilitzar en un únic trajecte sense transbordaments. El preu d'aquests títols ha quedat fixat en un 80% del preu de la nova T-Casual.
 
 

 

Participació