V-Familiar, l’equivalent de la T-Familiar que proposa Castellar davant els nous canvis al transport públic

Una opció que planteja en el cas que els actuals títols no siguin multipersonals

Imatge d'un autobús de Castellar del Vallès
Imatge d'un autobús de Castellar del Vallès | Ajuntament de Castellar
NacióSabadell
13 de gener del 2020
La modificació que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha fixat en les tarifes del transport públic, amb la rectificació de l'impuls de la T-Familiar, ha motivat la petició de l’Ajuntament de Castellar d’una iniciativa semblant: V-Familiar. És a dir, un títol propi multipersonal per a La Vallesana V-1, V-2 i V-3.
 
Així ho reclamarà a Generalitat i a la concessionària del servei, Moventis. “Hauria de ser més econòmica, ja que no permetria la possibilitat de fer intercanvis amb altres línies de bus o mitjans de transport”, ha assenyalat el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Pepe González.
 
Una opció que planteja el consistori en el cas que ni el Govern ni l’empresa accedeixin a fer els títols propis multipersonals, com ho eren fins al 31 de desembre de 2019. La ciutadania va servir el transport públic “per anar als centres hospitalaris o fer gestions a Sabadell i que ara es veuen obligats a comprar una targeta per a cadascun”, ha remarcat González. Cosa que fa que Castellar hagi de patir “un greuge que s’afegeix a l’increment del 10%” dels preus. A més, també insistirà que el municipi passi a ser zona tarifària de Sabadell. 
 
Les targetes V-1, V-2 i V-3 són abonaments de 10 viatges d'una, dues i tres zones respectivament que es poden utilitzar en un únic trajecte sense transbordaments. El preu d'aquests títols ha quedat fixat en un 80% del preu de la nova T-Casual.