tribunals

La Crida considera que la sentència sobre Smatsa prova que l'empresa pretenia cobrar un 157% més

La formació, que té a membres del seu partit amb litigis, veu que la resolució no entra en l’equilibri econòmic

per NacióSabadell, 10 de gener de 2020 a les 16:24 |
Un dels vehicles de la flota d'Smatsa | NacióSabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Crida per Sabadell, igual que ERC, ha carregat contra Smatsa arran de la publicació de la sentència sobre el trasllat dels envasos a una planta fora del terme municipal de la ciutat. La formació ha assegurat que el dictamen evidencia que l’empresa pretenia cobrar un 157% més, en relació amb el preu per quilòmetre.  

D'altra banda, i segons ha calculat, la concessionària reclamava “235.000 euros” i l’import previst pel consistori “pot ser menor als 25.000 euros”, d'aquesta manera, "el 90% del sobrecost no ha estat validat pel jutge".   

 
Tot i reconèixer que Smatsa “ha de ser compensada” per augmentar el nombre de quilòmetres, “la quantitat vàlida” és la que el consistori “ja va calcular en el seu moment”. A la vegada que també ha apuntat que el període de temps al·legat per la companyia finalment ha estat més curt.

 
En quant a resoldre el criteri d’equilibri econòmic “no aporta res de nou al respecte”, remarcant que en el text del jutge ho preveu en aquells casos que “siguin reconduïbles als supòsits taxats” i “només procedirà quan ho hagi previst el mateix contracte i quan una llei especial reguli hipòtesis específiques d’alteració de l’economia inicial del contracte i estableixi mesures singulars per restablir-la”.
 
Per això, des de la Crida s’ha reclamat a l’actual equip municipal -PSC i Podem- que continuï “defensant l’interès públic”, perquè, com ha advertit Smatsa té com a "pràctica habitual" sol·licitar "el cobrament d’imports que no els correspon per contracte".

 

Participació