ERC assegura que la sentència d’Smatsa «desestima el gruix de pretensions» de la concessionària

La formació concreta que l’empresa pretenia cobrar més del doble per quilòmetre en el transport de residus

Un dels vehicles de la flota de neteja de l'empresa Smatsa
Un dels vehicles de la flota de neteja de l'empresa Smatsa | Smatsa
NacióSabadell
09 de gener del 2020
Actualitzat a les 10:38h
El nou any arribava amb una sentència judicial, amb data 2 de gener del Jutjat contenciós administratiu número 11 de Barcelona, sobre la interpretació del "risc i ventura" que fixa el contracte entre Smatsa i l’Ajuntament de Sabadell. Un dictamen que, segons ERC, va acceptar parcialment el recurs de la concessionària. La formació, que ha analitzat “amb detall” la decisió judicial, ha assegurat que “desestima el gruix de pretensions”.
 
El regidor, Raül Garcia Barroso, ha subratllat que la sentència “avala l’informe tècnic municipal” i accepta “un període parcial i molt inferior” el que buscava Smatsa, en referència al cost del transport de residus, pel canvi a una altra planta fora del terme municipal.
 
En aquest sentit, Barroso ha apuntat que la voluntat de la companyia era cobrar a un preu superior: a 1,57 euros per quilòmetre en lloc de 0,61. A més, per un període de 24 mesos que “reclamava sense fonament”, quan el dictamen n’ha fixat un de set. El regidor republicà també ha remarcat que la resolució reprova l’actuació d’Smatsa per la “desídia” a l’hora de demanar la llicència, “un any després d’acabar les obres” a la planta de la carretera de Castellar.