Tot a punt per a la 5a edició de La Llanera Trail

A pocs dies del tancament d’inscripcions, ja s’hi ha inscrit prop de 500 persones

Verònica Zaragoza, campiona de La Llanera Trail 2019
Verònica Zaragoza, campiona de La Llanera Trail 2019 | Josep Maria Montaner
Redacció
09 de gener del 2020
La Unió Excursionista de Sabadell organitzarà una nova edició de La Llanera Trail: la marató i la mitja marató per muntanya de Sabadell, que tindrà lloc el diumenge 19 de gener. Serà la primera gran cita esportiva de l'any per a l'entitat excursionista i la ciutat, i la primera cursa de l'any per a molts corredors i corredores.

La Llanera Trail també serà la 2a prova puntuable de la 1a Copa Vallesana de Trail, un nou circuit i campionat vallesà que neix fruit del treball conjunt de quatre entitats vallesanes i que consta de 4 proves (tres maratons i una mitja marató) sent puntuables tres de les quatre curses: Primera Marató de Muntanya de Catalunya (Club Excursionista Llorençà -celebrada el 27 d'octubre de 2019), La Llanera Trail (Unió Excursionista de Sabadell – 19 de gener), Vallès Drac Race (Centre Excursionista de Terrassa – 16 de febrer) i La Corriols del Vallès (Club Atlètic Castellar – 3 de març).

En la seva 5a edició, La Llanera Trail presenta pocs canvis als dos recorreguts respecte a l'edició anterior, però serà una cursa tècnica, salvatge i amb molts corriols. Així i tot, es tracta d'una cursa de dificultat mitjana, oberta a tots els nivells i ideal per iniciar-se en les curses per muntanya.
 

Paisatge de La Llanera, i al fons La Mola Foto: Josep M Montaner


Un dels objectius dels organitzadors és unir ciutat i entorn natural i donar a conèixer les possibilitats que té una gran ciutat com Sabadell, amb més de 200.000 habitants, per practicar qualsevol esport a l'aire lliure. Per aquest motiu, el punt de sortida i arribada serà des de la plaça Doctor Robert de Sabadell, en ple centre de la ciutat, que durant unes hores es convertirà en un gran espai esportiu i festiu.

Pocs dies abans de tancar-se les inscripcions (es tancaran el 14 de gener a les 23:59), quasi 500 persones ja s'han inscrit en una de les dues curses: 187 a la marató i 286 a la mitja marató. Una xifra que fa pensar que enguany se superaran els inscrits de l'edició anterior i afirma la consolidació i èxit de la cursa en només cinc anys.