cinema

VÍDEO El documental «Estem voltats de pocavergonyes» de la Colla de Sabadell torna als cinemes Imperial

Es va estrenar el passat 27 de novembre, amb una gran acollida del públic

per NacióSabadell, 8 de gener de 2020 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La gran acollida que va tenir l'estrena, als cinemes Imperial el passat 27 de novembre, la projecció del documental Estem voltats de pocavergonyes, en el marc de la Setmana Joan Oliver i la Colla de Sabadell, va provocar que es concretessin unes altres tres cites. Aquest dimecres, la darrera oportunitat.  Serà novament en aquestes sales del centre de la ciutat, a partir de les 21 hores. És l'última cita de les tres projeccions programades, així el passat 27 de desembre va tenir lloc a l'Espai FOC i al dia següent va haver-hi l'emissió pel Canal 33.
El documental trena tres plans diferents, seguint un fil cronològic i temàtic. D’una banda, Jordi Boixaderas posa veu a Joan Oliver, el qual parla de les peripècies d’aquest grup d’amics que era la Colla, mentre que Rosa Renom és la veu d’una narradora omniscient que va guiant l’espectador i matisa detalls de la història.

D’altra banda, es van intercalant talls d’entrevistes a diversos experts que situen la Colla en el context històric, social, econòmic i cultural. Hi apareix l’historiador Josep Maria Benaul, el crític Jordi Marrugat, la professora Maria Campillo, l’escriptor Sergi Pàmies i el músic Benet Casablancas, entre altres. També tracta els mecanismes de l’especial humor que tenia la Colla de Sabadell, a partir d’entrevistes a experts com Quimi Portet, Toni Soler, Queco Novell i Adrià Pujol.

S’han escenificat alguns moments estel·lars de la Colla com ara, l’acampada a la cala Pola de Tossa de Mar i la creació de la editorial La Mirada al Marquet de les Roques i s’ha recreat l’ambient del Casino dels Senyors. 

 

Participació