La justícia resol a favor d'Smatsa en un dels punts d'interpretació del contracte amb l'Ajuntament

El consistori estudiarà el dictamen i decidirà si el recorre

Les instal·lacions de la concessionària
Les instal·lacions de la concessionària | Albert Hernàndez
08 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:18h
El conflicte judicial obert entre la concessionària de recollida de residus i neteja viària, Smatsa, i l'Ajuntament de Sabadell ha viscut un nou episodi. El Jutjat contenciós administratiu número 11 de Barcelona ha donat la raó a l'empresa en la interpretació del "risc i ventura" que fixa el contracte.   

Es tracta d'una clàusula que, des de l'administració local, va incloure els costos associats del trasllat de la recollida d'envasos d'una planta situada a 50 quilòmetres a càrrec de la concessionària. Quan fins aleshores s'havia fet a una que es trobava dins el terme municipal de Sabadell. Una xifra que com ha calculat el gerent d'Smatsa, Eugenio Díaz, "estaria per sota del 100.000 euros" i una situació que es va allargar durant dos anys, entre 2015 i 2017. 

Díaz ha garantit que reclamarà aquesta quantitat, sempre i quan no es recorri aquest dictamen. En aquest sentit, fonts municipals han assegurat que han d'estudiar la sentència per prendre una decisió. 

El gerent d'Smatsa ha subratllat que la "importància" d'aquesta resolució judicial és que "s'avisa que no es pot trencar l'equilibri del contracte" i, al seu parer, reforça la postura mantinguda per la companyia. 

Primera sentència

Aquesta és la primera sentència que es coneix i que tracta el contingut del contracte, ja que fins al moment, i degut a la querella presentada por Smatsa contra membres de l'anterior govern municipal, eren decisions judicials en relació a les mesures cautelars. Així, tal com apunta Díaz, "fins que no es resolgui la denúncia que vam presentar" no es podran desencallar els altres contenciosos, és a dir, sobre els cobraments de la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF) dels anys 2014 a 2016 i en relació a la instal·lació del sistema de control GPS per fer el seguiment dels vehicles.