Segona oportunitat per al mercat de Campoamor

El ple dona suport majoritari a la proposta de l'entitat Associació del Poble del Sud de Sabadell

El membre de l'entitat llegint la moció
El membre de l'entitat llegint la moció | Albert Hernàndez
07 de gener del 2020
Actualitzat el 08 de gener a les 6:31h
El mercat de Campoamor no s'enderrocarà. Com a mínim, per ara, no serà el 30 de març de 2020 com estava previst. Així ho ha decidit el ple del mes de gener, celebrat aquest dimarts, que ha aprovat per unanimitat la proposta portada al plenari de la mà de l'Associació del Poble del Sud de Sabadell. Es crearà una taula de treball -amb l'entitat proposant, del Districte 6, formacions polítiques i organitzacions juvenils- perquè determini quin projecte s'ha de dur a terme, en un termini de 21 dies.

El membre de l'entitat, Ramon Giménez, ha justificat la presentació de la moció pel suport o reposta que hi ha hagut arran de conèixer de la seva desaparició i perquè "el barri vol comerç" i, ha afegit, "hi ha paradistes, hi ha gent interessada per posar parada". Giménez ha rebut el suport i l'agraïment de gairebé totes les formacions polítiques per la seva insistència en la reivindicació. 

La portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, ha estat clara: "No volem que es tanqui" i ha manifestat que "totes els mercats necessiten rehabilitació". Tot i que no ha volgut concretar sobre el projecte del govern municipal en aquest equipament, ha garantit que "volem comerç de proximitat". 

Manca de projecte

El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha carregat contra l'equip municipal perquè la moció ha estat "útil" per demostrar que "no hi hvia un projecte definit". "El rei està i estava despullat, no hi havia projecte", ha tirat d'ironia el de la formació taronja. 

Una línia crítica que també han fet servir els portaveus d'ERC i la Crida, Gabriel Fernàndez i Nani Valero, respectivament. Valero ha preguntat que "se n'ha fet dels diners o què en farà?", en referència el més de milió d'euros vinguts d'Europa i també ha indicat, "i els projectes que s'havien licitat?". El primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, ha defensat el que hi havia pensat per al barri, "aportava vida, dinamització" i, a més, ha continuat, faria que es volgués "invertir al barri". 

L'alcaldessa, Marta Farrés, ha afirmat que els últims quatre anys  han estat "de bones voluntats i no d'accions", després que tant els regidors d'ERC i la Crida, Juli Fernàndez i Maties Serracant, respectivament, repliquessin a Gibert "per al·lusions" que "no s'havien reunit amb els barris del sud".