nadal 2018-2019

Els Reis d'Orient arribaran a Castellar on hi haurà una zona per a persones amb necessitats especials

Melcior, Gaspar i Baltasar sortiran a les 18 hores des de l'Espai Tolrà

per Redacció , 3 de gener de 2020 a les 22:00 |
El rei Gaspar, a Castellar | A.C.
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Castellar del Vallès s'ha sumat a una campanya de Nadal Inclusiu amb l'objectiu d'afavorir que totes les persones amb diversitat funcional puguin gaudir de l'oci amb les mateixes oportunitats que qualsevol altra persona, i ajudar així a minorar les seves dificultats.

Ses Majestats sortiran a les 18 hores des de l'Espai Tolrà, i seguiran el mateix recorregut que l'any passat, passant pels carrers de Portugal, de Suïssa, de Barcelona, av. de Sant Esteve, carrer de St. Pere Ullastre, passeig de Tolrà, carrers del General Boadella, Major, plaça de Cal Calissó, carretera de Sentmenat i passeig de Tolrà.


Serà llavors quan, a la zona esglaonada del passeig de la plaça Major, tindrà lloc la tradicional adoració al Pessebre Vivent que munta Colònies i Esplai Xiribec i que enguany arriba a la 27a edició. Finalment, la plaça d'El Mirador acollirà la recepció institucional. Durant tot el recorregut es repartiran uns 1.100 quilos de caramels sense gluten entre els infants.

Espai reservat per a persones amb necessitats especials


En aquest sentit, diumenge 5 de gener, en el marc de la cavalcada de Reis, es reservarà una zona preferent per a persones amb necessitats especials a la plaça d'El Mirador, en el moment en què Melcior, Gaspar i Baltasar rebran de mans de l'alcalde la clau màgica que obre la porta de totes les llars de Castellar. L'únic requisit per poder accedir a aquesta zona serà portar el carnet de discapacitat.

Amb aquesta iniciativa, es pretén minimitzar els efectes angoixants que sovint produeixen en aquestes persones l'espera, l'excés d'estímuls, el fet d'estar envoltades de molta gent, la seva condició física o motriu o la dificultat per expressar-se o comunicar-se, unes circumstàncies que no els permeten gaudir dels actes socials i d'oci en les mateixes condicions que la resta.

El Grup Il·lusió és l'encarregat d'organitzar un any més la cavalcada de Reis, que enguany comptarà, a més de les tres carrosses per a Melcior, Gaspar i Baltasar, una altra per a l'Ambaixador, que recollirà les cartes de "darrera hora", una que representarà una habitació d'un infant i una altra que simbolitzarà un vapor antic. També hi seran la Banda i Majorettes, els Castellers de Castellar, Colònies i Esplai Xiribec, l'AMPA de l'Escola Mestre Pla i diversos vehicles d'acompanyament d'empreses i col·laboradors, incloent ADF, Bombers Voluntaris, Policia Local i el servei d'ambulàncies.

 

Participació