Arrenquen les visites al Vapor Reial de Sabadell

La cavalcada dels Reis d'Orient comptarà amb noves comparses

El Vapor Reial se situa a la Fira Sabadell.
El Vapor Reial se situa a la Fira Sabadell. | Aj. Sabadell
Redacció
03 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:07h
La cavalcada dels Reis d’Orient recorrerà Sabadell la tarda del diumenge 5 de gener arriba amb algunes novetats aquest 2020. Però per tenir-ho tot a punt, aquests dies tothom qui ho vulgui i fins dissabte 4 de gener pot visitar el Vapor Reial, situat a la Fira Sabadell.

En aquest espai, que es podrà visitar de 16.30 a 20.30 hores treballen els minairons, és a dir, els obrers i obreres que ajuden els Reis d’Orient en els preparatius de la seva visita a la ciutat. Els visitants podran veure les carrosses reials de prop i veure també tot el que comporta la preparació de diferents elements del seguici.

El Vapor Reial s’estructura en dos grans espais. D’una banda, l’àrea de treball, on trobem les zones de recepció del correu i de les visites; la de selecció i enviament del correu cap a Orient; la de fabricació i embolcallat de paquets de regal i la de manipulació i preparació del carbó. D’altra banda, l’espai d’exposició, on es podran veure les carrosses reials.
 

El Vapor Reial se situa a la Fira Sabadell. Foto: Aj. Sabadell


Durant tota la visita guiada al Vapor, es podrà circular per una zona de pas delimitada per línies a terra i per unes garlandes de bombetes. En els espais de treball, es podran veure les feines dels minairons anant i venint amb els sacs, carretons i paquets. Així mateix, al Vapor Reial hi haurà les carrosses dels Telers, la Xemeneia i la carrossa de l’Ambaixador.