L'enèsima «polèmica» entre Terrassa i Sabadell: on ha nascut el primer nadó de l'any?

L'Aleix, malgrat néixer un minut més tard que en Nassim, és considerat el primer nadó del 2020 a Catalunya

El petit Aleix, amb els seus pares.
El petit Aleix, amb els seus pares. | Anna Mira
LaTorre
02 de gener del 2020
Aquest dimecres, LaTorre i les principals capçaleres del país es feien ressò del naixement de l'Aleix a les 0.04 de la primera nit de l'any a l'Hospital Universitari Mútua Terrassa. Aquest fet confirmava l'adveniment del primer nadó de l'any a Catalunya a la ciutat egarenca. Es dóna la casualitat que el primer nadó del passat 2019 també va néixer a Terrassa.

Tanmateix, no van tardar a arribar les veus  que situaven el naixement del primer bebè del 2020 en una altra ciutat del territori català... Sabadell. En aquest cas, es parlava d'en Nassim, que havia arribat al món a la Clínica del Vallès de Sabadell a les 0.03, un minut abans que l'Aleix. La rivalitat entre les dues ciutats reapareixia els primers minuts de l'any.

Ràpidament, les xarxes van començar a treure fum: qui era el primer nadó del 2020 i de la dècada, tant a Catalunya com el Vallès? La tradicional visita de la consellera de Salut, Alba Vergés, acompanyada dels mitjans i l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, així com l'entrega d'un compte corrent de 2.000 euros als pares, acabava amb el dubte: l'Aleix, veí de Sant Quirze del Vallès nascut a Terrassa, era el primer català del 2020.