Convoquen un acte de benvinguda a Edu Garzón a Cerdanyola

El grup de suport Detingudes 23-S ha organitzat un acte de benvinguda davant de l'ajuntament

La concentració de suport als detinguts el 23-S.
La concentració de suport als detinguts el 23-S. | Juanma Peláez
Redacció
02 de gener del 2020
Edu Garzón va sortir de la presó la setmana passada i el grup de suport als detinguts 23-S han convocat un acte per donar-li la benvinguda a casa. Es fa aquest dijous 2 de desembre a les 19.30. de la tarda a les portes de l'ajuntament de la seva ciutat, Cerdanyola del Vallès. Garzón va ser detingut el passat 23 de setembre per la Guàrdia Civil, en el marc de l'Operació Judes.

Després que el passat 12 de desembre la Fiscalia proposés la seva llibertat, juntament amb la del sabadellench Duch i l'osonenc Buigas, aquest dijous diverses persones i membres de CDR de la comarca es concentraran per donar-li escalf. El 20 de desembre els tres detinguts van sortir de la presó de Soto del Real i han passat les festes nadalenques a casa seva.

Llibertat provisional amb mesures cautelars

Garzón, així com Duch i Buigas, haurà de comparèixer tots els dilluns al jutjat, té prohibit sortir de l'Estat i ha hagut de fixar un telèfon, un domicili i una persona de contacte per rebre qualsevol tipus de comunicació judicial.

La Fiscalia demanava que se'ls mantingués empresonats tot i que va obrir la porta a un alliberament sota fiança de 9.000 euros. L'acusació popular, exercida per l'ACVOT, va demanar mantenir la presó incondicional. Encara queden quatre activistes empresonats: Alexis Codina, Germinal Tomàs, Ferran Jolis i Jordi Ros. Tots ells continuen acusats de terrorisme.