Un «problema de salut» anomenat «transvestisme de doble identitat»

Un CAP de Sabadell fixa aquesta "descripció" en un justificant mèdic

El CAP Centre
El CAP Centre | Juanma Peláez
02 de gener del 2020
Actualitzat el 05 de gener a les 20:02h
Un usuari de la sanitat pública va "al·lucinar", com ell mateix reconeix, quan va adonar-se que en el justificant mèdic, en l'apartat de descripció de "problemes de salut" es va definir com a "transvestisme de doble identitat". Tot plegat, ha tingut lloc a Sabadell, al CAP Centre, que es troba a la plaça Joan Oliu.  

Es tracta d'Hugo que està fent la transició i necessitava punxar-se per aquest procediment. "Mai m'havien donat un justificant", explica i això que fa més de dos anys que està fent la transició i "més de tres mesos" amb aquesta professional de la sanitat. Hugo, un madrileny establert a la capital vallesana, critica que "ja arrossega prou estigma per, a més, carregar amb aquesta terminologia al meu historial mèdic". 
 

CAP Centre, a la plaça Joan Oliu de Sabadell. Foto: ND
 

Per això, reclama que se li esborri, perquè "amb una simple visita" apareix aquest missatge, que rebutja. El "diagnòstic", com diu, el va compartir a través de les xarxes socials, amb milers de rèpliques i de respostes, la majoria en la línea de denunciar-ho. 

Des del Departament de Salut han assegurat a NacióSabadell que "seguint" la llei de protecció de dades i "per raons de privacitat", no poden "informar de casos particulars". Tanmateix, han garantit que s'ha estudiat el cas i "s'han pres pres mesures" al respecte.