Sabadell comprarà l’aparcament del Passeig per 4,8 milions d'euros

Així ho ha aprovat el ple, convocat de manera extraordinària, aquest dimarts

L'estat actual de l'entrada a l'aparcament del Passeig
L'estat actual de l'entrada a l'aparcament del Passeig | Albert Hernàndez
24 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:24h
L'Ajuntament de Sabadell ha aprovat destinar 4,8 milions d'euros per comprar a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) l'aparcament del Passeig Manresa. Així s'ha decidit en un ple extraordinari, celebrat aquest dimarts, que ha comptat amb els vots favorables dels partits del govern municipal -PSC i Podem- i Junts per Sabadell (Jxs), les abstencions de Cs i ERC i el contrari de la Crida per Sabadell. 

Precisament, els cupaires s'han mostrat molt crítics amb aquesta compra, perquè, com ha manifestat el regidor Maties Serracant, "no hi ha manca d'aparcaments" i ha posat dades aquesta afirmació: "Segons SABA, l'ocupació no passa del 60%" i amb els estudis encarregats en l'anterior mandat queda "la viabilitat força compromesa".  

Serracant ha posat l'exemple de Terrassa, "també al bell mig de la ciutat" hi tenen una infraestructura així i l'han hagut de "tancar abans de la finalització" del contracte, en referència al portal de Sant Roc. Ha advertit que tocarà pagar 700.000 euros d'IVA. Encara que els republicans s'han abstingut, el seu portaveu, Gabriel Fernàndez, ha presumit de la gestió dels últims anys quatre anys, "no estava tot tan parat" i com que ha assumit aquesta inversió, per tant, "toca parlar de preus, que siguin accessibles, i treure aparcaments en superfície". 

En aquest sentit, ha proposat la gestió a càrrec de Vimusa, perquè els beneficis no vagin a mans privades. La portaveu de JxS, Lourdes Ciuró, ha qualificat de "molt bona notícia" aquesta compra i també s'ha manifestat en la mateixa línia que no hi hagi "tarifes dissuasòries", així com "suprimir" les places del Vapor Turull i destinar aquest emplaçament "a d'altres usos per a la ciutadania i la sostenibilitat". 

El regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, ha emfatitzat la feina de l'equip municipal, "en sis mesos hem aconseguit allò que no ho han fet en anys" i ha qüestionat "la voluntat de pagar" en l'anterior mandat a departaments de la Generalitat sota tutela d'ERC com ara, la residència del sud i les urgències del Taulí, ha posat com exemple. El regidor de Cs, José Luis Fernández, ha celebrat desencallar aquest tema de ciutat, però ha lamentat que no s'hagi presentat "un pla de viabilitat".

La regidora de Desenvolupament Urbà i de Transició Energètica, Mar Molina, ha dit que la connexió dels dos aparcaments del centre, el de la plaça Doctor Robert i el Passeig, estava contemplat des del 2010. Un enllaç que Serracant ha criticat i ha insistit en la feina feta en l'anterior mandat en reunions amb la Generalitat.