Sabadell reclama l'alliberament «immediat» de Junqueras

Així ho ha aprovat en la Junta de Portaveus, celebrada aquest dilluns

Oriol Junqueras.
Oriol Junqueras. | Josep M. Montaner
NacióSabadell
23 de desembre del 2019
Actualitzat a les 19:03h
La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat aquest dilluns una moció perquè reclami l'alliberament "immediat" del líder d'ERC, Oriol Junqueras, complint així la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). També reivindica "la nul·litat de la sentència". El text, proposat pels republicans i Junts per Sabadell (JxS), ha comptat amb els vots favorables de la Crida per Sabadell i Podem, que juntament amb el PSC forma l'equip de govern municipal; en contra s'han posicionat els socialistes i Cs. 

El portaveu d'ERC, Gabriel Fernàndez, ha assegurat que Junqueras "ha de ser lliure, i ha de poder exercir la seva tasca d’eurodiputat al costat del president Puigdemont i de Toni Comín. Se n’han vulnerat els drets i, també, els drets dels ciutadans que els van votar". També ha posat en valor que "la cinquena ciutat de Catalunya aprovi aquesta moció". Una proposta que el consistori farà arribar al Tribunal Suprem, a la presidència del Parlament Europeu i als portaveus dels grups de l’Eurocambra.

No només es vol la posada en llibertat del republicà, també de "la resta d’independentistes catalans que fins ara han vist negada la seva condició d’eurodiputats".