El concurs per urbanitzar el soterrament de les vies de Can Feu-Gràcia s'haurà de repetir

Així ho ha determinat el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic

NacióSabadell
23 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:57h
El projecte que en un principi va guanyar
El projecte que en un principi va guanyar | Ajuntament de Sabadell
El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha estimat el recurs d'un dels concursants per al projecte per urbanitzar el soterrament de les vies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Can Feu-Gràcia i s'haurà de repetir. Així que l'Ajuntament de Sabadell n'iniciarà un de nou. 

Segons ha informat el consistori, que ha rebut la notificació aquest dilluns, l'organisme català ha apreciat “ruptura de l’anonimat de les proposicions” i ha determinat "l’anul·lació de tot el procediment" perquè un dels concursants va presentar la documentació en el registre amb una instància en la qual quedava identificada l’empresa. Ha valorat aquest fet com a possible "vulneració futura de l’anonimat de les ofertes".

El projecte guanyador, adjudicat el passat mes de maig, va ser per a "Teixint els barris", la proposta destacada de l'estudi d'enginyeria EFA Arquitectes que es va imposar a les altres cinc opcions que es van presentar. L'objectiu era crear un nou espai públic lúdic al damunt de la nova llosa que cobreix les vies soterrades que separaven els barris de Can Feu i de Gràcia, i que va avalar la Junta de Govern Local.

En el seu moment, el jurat va valorar aquesta proposta perquè introduïa nous usos per a diferents espais, com àrees de jocs i guinguetes, per les aportacions en disseny i sostenibilitat, per la introducció de pèrgoles com a elements multifuncionals i per la inclusió de plaques fotovoltaiques com a sistema d’il·luminació. Aquesta primavera estava previst que comencessin les obres.