Unes 150 persones ocupen la Rambla de Sabadell per una marxa de torxes pels presos, exiliats i represaliats

Una mobilització que ha coincidit amb la notícia de l'alliberament del sabadellenc Xavier Duch

La mobilització amb torxes
La mobilització amb torxes | Albert Hernàndez
20 de desembre del 2019
Actualitzat a les 20:53h
Unes 150 persones han desafiat la minsa pluja que ha començat a caure aquest divendres a la tarda per desfilar per la Rambla de Sabadell. Han fet una marxa de torxes per demanar l'alliberament de "les preses polítiques, exiliades i represaliades". 

La mobilització ha sortit des de la plaça Imperial i ha acabat a la plaça Sant Roc, un recorregut en què s'han fet proclames de "Ús volem a casa", " la solidaritat és la nostra millor arma" i "no hi som totes falten les preses".  Un cop han arribat a l'Ajuntament, han interpel·lat l'alcaldessa: "Marta Farrés on és la pancarta" i en crides en aquesta línia contra Farrés perquè torni a posar el missatge de "Llibertat presos polítics" al balcó de l'edifici consistorial. 
 

La manifestació a plaça Sant Roc Foto: Albert Hernàndez

La protesta a la Rambla Foto: Albert Hernàndez


L'acte ha culminat amb la lectura d'un manifest, en què s'ha denunciat "aquest Estat formalment democràtic" i la campanya "d'infundir por" i "desmobilitzar" les protestes. El cant de l'Estaca ha posat el punt i final. Tot plegat, s'ha convocat en un dia que s'ha conegut la llibertat, sota fiança, de tres dels set CDR en presó preventiva acusats de terrorisme, detinguts el passat 23-S en el marc de l'Operació Judes.