​L’Ajuntament de Sabadell comprarà l’aparcament del Passeig per desencallar la situació

Destinarà 4,8 milions d'euros, un cop el ple hi hagi donat llum verda

L'estat actual de l'entrada a l'aparcament del Passeig
L'estat actual de l'entrada a l'aparcament del Passeig | Albert Hernàndez
19 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:43h
L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha anunciat que l’Ajuntament de Sabadell comprarà a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) l’aparcament del Passeig amb la voluntat de desencallar una situació que “porta més de quatre anys paralitzada”. Una compra que suposarà 4,8 milions d’euros. Un tema que es portarà a debatre al ple, que se celebrarà dimarts vinent, amb caràcter extraordinari.
 
Farrés, però, no ha volgut posar data, perquè tot plegat està “en una fase molt inicial” i, a més, ha afegit, un altre element: s’ha de fer el rescat de la concessió, “perquè es faci de forma conjunta”. Tanmateix, ha previst que al llarg de 2020 hi hagi tasques administratives i entre finals de 2021 i 2022 comencin les obres.
 
Eliminació de sortides
 
La idea que ha dibuixat l’alcaldessa sobre el futur aparcament és que l’entrada i sortida siguin per la Via Massagué, tancant així els actuals accessos del carrer del Pedregar i del Sol. Encara que ha admès que potser alguna “s’hauria de quedar per un tema de seguretat”.
 
No ha precisat altres elements com quantes places hi haurà, entre les dues plantes, però sí ha manifestat que la infraestructura exterior es vol aprimar, perquè no tingui “tant d’impacte”. Així com unir els dos estacionaments subterranis. 
 
Obres en superfície

Mentre es facin els tràmits per enllestir l'aparcament, en paral·lel hi haurà el pla d'urbanització en superfície. En aquest cas l'alcaldessa ha estat més clara i ha garantit que el projecte planteja "més verd, perquè m'han dit que hi té cabuda". Ha concretat que no hi haurà pèrgola i ha apuntat que cap al primer trimestre de 2020 podrà presentar alguna cosa.