«Beethoven 250»: el projecte social de l'OSV per visualitzar la sordesa

Una iniciativa enmarcada dins els 250 anys del naixement de l'artista alemany

Un dels concerts de l'OSV
Un dels concerts de l'OSV | OSV
Redacció
19 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:58h
Aquest 2020 es commemora el 250 aniversari del naixement de Ludwig Van Beethoven, considerat un dels grans de la música clàssica i que es va quedar sord. Aprofitant aquesta efemèride l'Orquestra Simfònica de Vallès (OSV) ha impulsat un projecte social, anomenat Beethoven 250, que pretén visualitzar les persones que pateixen sordesa i busquen sensibilitzar la societat, alhora que encoratjar a aquest col·lectiu a participar en aquestes iniciatives.

Es tracta d'una iniciativa en col·laboració amb amb la unitat d’Otorrinolaringologia i el Centre de implants coclears de l’Hospital Sant Joan de Déu, la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes (ACAPPS) i la Fundació GAES Solidària.


La companyia farà treball específic amb joves músics de la Jove Orquestra Graeme Clark (JOGC), integrada per nens amb sordesa, que tenen com a director titular a el president i viola de l'OSV, Jordi Cos.

Es farà treball en diverses matèries com l'escolta activa, el compromís, la responsabilitat i el treball en equip, a través de diversos tallers i activitats, amb la finalitat que facin un concert el 30 de maig al Palau de la Música Catalana per interpretar el Himne a la Joia de Beethoven juntament amb l'OSV.

La JOGC no només estarà amb la companyia vallesana sobre l'escenari al maig, també a les actuacions del Concert per a piano número 4 de Beethoven l'1 de febrer i la cinquena Simfonia de del compositor alemany el 21 de setembre, ambdues emmarcades dins del cicle Simfònics al Palau.