Veïns de Sant Oleguer denuncien una tala «indiscriminada» d'arbres arran de les ventades

El consistori defensa que l'actuació s'empara en la seguretat

L'actual aspecte dels voltants del centre cívic
L'actual aspecte dels voltants del centre cívic | Cedida
18 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:58h
El passat divendres Sabadell va ser una de les ciutats que més afectacions va patir per les ventades. El resultat va ser una persona ferida, de caràcter lleu, i diversos arbres caiguts. L'Ajuntament, per motius de seguretat, ha decidit la tala de diversos arbres en diferents punts de la ciutat. Això, en el cas de la zona de Sant Oleguer, ha generat polèmica, ja que els veïns han assegurat que ha estat una acció "indiscriminada". 

Han assegurat que ha estat també "massiva", concretament "de pins en perfecte estat", a més han remarcat que és del tot "injustificable". El veïnat de la zona ha assenyalat que s'han "carregat la pineda d'exemplars sans" que hi ha darrere l'edifici del Centre Cívic Sant Oleguer, que "forma part del patrimoni natural, històric i sentimental del barri i de la ciutat des de fa tantes dècades". 

El consistori ha afirmat que s'ha fet una inspecció, davant la caiguda d'una vintena, a més d'altres que van quedar moguts o amb "les arrels trencades" i "podrien suposar un perill en cas de vent". En aquest sentit, s'han tallat a l’avinguda de Pablo Iglesias, on es troba l'equipament municipal; al Parc del Nord i al carrer Puig de la Creu, insistint que s'ha fet per "motius de seguretat" i el "perill" existent.
 

La tala dels arbres Foto: Cedida


La mateixa administració local ha subratllat que es preveu "haver-ne de talar més en les properes setmanes", ja que se seguirà analitzant la ciutat. La prioritat d'actuació seran en zones properes a centres escolars, en espais d’alta afluència, així com aquells en els que es localitzen exemplars d’arbres amb major capacitat de causar danys en cas de caiguda.

Un cop s'hagi acabat tota l'observació de l'afectació a la localitat, es tornarà a "avaluar" en quins llocs es farà replantació o bé substitució, sense determinar, per ara, les actuacions exactes.