L'Escola Joan Sallarès i Pla serà un institut escola

És un dels 26 per al curs vinent de Catalunya i un dels cinc al Vallès

El centre que serà institut escola
El centre que serà institut escola | Google Maps
NacióSabadell
17 de desembre del 2019
Actualitzat a les 15:58h
L'Escola Joan Sallarès i Pla serà un institut escola el curs vinent, segons ha anunciat el Departament d'Educació. Serà el primer a la ciutat de Sabadell i en un centre de màxima complexitat. D'aquesta manera, es concentraran alumnes que van d'edats entre els 3 i els 16 anys.  

L'objectiu d'aquesta mesura és donar continuïtat al projecte educatiu dels infants al llarg de totes les etapes obligatòries, lluitar contra la segregació escolar, millorar l'absentisme d'alguns instituts i afavorir la lluita contra el despoblament a les zones que es van veure afectades per la implantació de l'ESO.

El nou institut escola, situat al barri de Campoamor, serà un dels 26 nous que seguiran aquest model a Catalunya i se sumaran als 53 ja existents. Així en total, el curs vinent funcionaran 79. La voluntat del Govern és que aquests nous implantin horaris saludables i els alumnes podran dinar al centre entre les dotze del migdia i les dues de la tarda.

No serà l'únic institut escola a la comarca, se'n faran quatre més, a Sant Cugat, Terrassa, Sant Quirze del Vallès i Montcada i Reixac.