Albert Pla, absolt de dir que mataria la gent de Podem

Un jutge de l'Audiència de València considera que les paraules, pronunciades en una entrevista, no eren serioses ni femres | Estava acusat d'una falta d'amenaces

Nació Sabadell
13 de setembre del 2015
Actualitzat a les 23:48h
Albert Pla en una actuació
Albert Pla en una actuació | Adrià Costa

Albert Pla en una actuació. Foto: Adrià Costa


L'Audiència de València ha decidit absoldre Albert Pla del delicte d'amenaces que planava sobre ell per haver assegurat que "mataria la gent de Podem". Pla ho va dir en una entrevista a l'agència Europa Press, però ara el jutge ha considerat que les paraules no tenien ni serietat, ni fermesa ni determinació.

El cantant sabadellenc va ser denunciat per aquestes paraules, acusació que va impulsar l'advocat Rocard Cano, i el jutge va entendre que havia comès una falta d'amenaces, motiu pel qual se li va imposar una multa de 100 euros. En el judici, el músic va negar haver proferit les amenaces que se li imputaven, tot i reconèixer que va fer l'entrevista amb el mitjà de comunicació i que, malgrat la gran difusió de la notícia, no va demanar cap rectificació.

El jutge de l'Audiència de València considera que l'entrevista "no figura transcrita íntegrament", recordant de la mateixa manera que ni Podem ni cap plataforma ciutadana va presentar denúncia per aquestes declaracions. De la mateixa manera, s'ha estimat el recurs d'apel·lació que Pla va presentar. Amb tot plegat, només haurà d'abonar la multa imposada.