El Gegantó Llucià de l’Agrupació de Pessebristes bufa les cinc espelmes amb la primera trobada a Sabadell

Es farà una cercavila pels carrers del centre, amb punt de sortida del Racó del Campanar

Llucià en una cercavila per la ciutat
Llucià en una cercavila per la ciutat | Agrupació de Pessebristes de Sabadell
NacióSabadell
13 de desembre del 2019
Actualitzat a les 20:13h
El Gegantó Llucìà, de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell, està d’aniversari. Fa cinc anys i aquest diumenge ho celebrarà amb l’organització de la I Trobada de Gegantons de Sabadell, amb la participació d’un total de set colles de gegants. Es farà una cercavila pels carrers pel centre, a partir de les 12 hores.
 
Amb un pes de 23 quilograms i 2,70 d'alçada, Llucià representa un pastor català, se l’identifica per la barretina, la faixa, una samarra de llana amb un sarró i una camisa, que va adorar el nen Jesús. De fet, el seu nom prové de Santa Llúcia.
 
Aquesta figura es va crear el 2004 per Montserrat Massagué, Adrià Garcia i Antonio Garcia i el va pintar el grafiter sabadellenc Weren’s. El seu bateig va ser el 13 de desembre i el van apadrinar la Tereseta dels Gegants de Covadonga i el Vicentó dels Gegants i Capgrossos de Sabadell. Una de les particularitats de Llucià és que a cada sortida duu el sarró ple de caramels per repartir.
 
Així que aquest diumenge n’hi haurà, a més durant la cercavila es recolliran donatius per a La Marató de TV3. A la trobada, prevista per trobar-se a partir de les 10 hores al Racó del Campanar, comptarà amb els Gegants i els grallers de la Concòrdia, amb el Cau; el de Gràcia, amb la Ceba i la Gralla; els de Sant Quirze, amb el Mussol Feliu, l’Òliba Obdulia, la Mariona i el Gegantó Albert; els de Barberpa, amb el Jordi Simpson i la Mariona; els de Sabadell, amb el Vicentó, els capgrossos i les Granotes del Ripoll i el Gegantó Sant Jordi.