La UAB rebutja qualsevol «acte violent» i la presència d'encaputxats al campus

L'equip de govern defensa que els valors de ''llibertat i democràcia'' han de prevaldre a la universitat, després del darrer incident S'ha Acabat!

NacióSabadell
13 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:39h
En un comunicat, la rectora i l'equip de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han rebutjat qualsevol ''acte violent'' al campus així com la presència de persones encaputxades i emmascarades, després que dimecres un grup s'encarés als estudiants de S'ha Acabat! presents en una carpa a la Plaça Cívica.

La UAB ha defensat que la llibertat i la democràcia han de prevaldre en aquest espai i asseguren que res no justifica el fet de posar en perill la integritat de cap membre de la comunitat universitària. Des del rectorat s'ha assegurat que totes les reivindicacions tenen cabuda en el marc de la universitat ''amb respecte'' cap als membres i sense cap tipus de violència.

També han volgut expressar el suport al personal de seguretat que van posar ''en risc'' la sega seguretat i la salut per l'actuació dels joves encaputxats.

En una piulada, el grup S'ha Acabat! ha criticat el retard amb què el rectorat havia condemnat els fets, motiu pel qual ja havien demanat la dimissió de la rectora Margarida Arboix, i han lamentat que només es doni suport al personal de seguretat i no a tots els alumnes.