Cs s'ofereix ser «soci preferent» per garantir l'estabilitat del govern municipal

Assegura que hi hauria els quatre pressupostos del mandats aprovats

El regidors de Cs al ple de Sabadell
El regidors de Cs al ple de Sabadell | Albert Hernàndez
13 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:24h
El portaveu de Cs, Adrián Hernández, s'ha ofert ser "soci preferent" amb el govern municipal -format per PSC i Podem- amb la finalitat de garantir l'estabilitat. Hernández ha precisat que d'aquesta manera, es podria tenir els quatre pressupostos de tot el mandat assegurats. 

Així ho ha dit aquest divendres en la presentació de les propostes del partit a les ordenances fiscals. El de la formació taronja ha instat l'equip municipal a posicionar-se sobre la seva oferta, perquè "necessitem hores de reunió" per redactar tots els acords a gairebé quatre anys vista. Ha definit de "generosa" la seva petició, perquè no hi ha com a contraprestació entrar al govern municipal, perquè "des de l'oposició tenim la força necessària".  

Ha admès que "les primeres trobades van ser positives" i ara "tinc les meves sensacions" respecte amb qui buscarà els suports el govern liderat per l'alcaldessa Marta Farrés, ja que des de fa "deu dies que no tenim resposta" i "som més una segona trobada".  

Congelació de taxes

El regidor José Luis Fernández ha exposat els suggeriments que ha presentat Cs de cara a les ordenances fiscals. La formació taronja ha posat sobre la taula la congelació de l'Impost de Béns Immobles, les taxes que tinguin relació amb el reagrupament familiar, els residus i l'exempció del pagament als veïns del Districte 3 per fer ús de l'Espai Polivalent Parc del Nord, "que entre setmana està infrautilitzat", ha apuntat Fernández i així, "facilitarien l'organització d'activitats". 

El regidor ha pronosticat que l'aprovació inicial de la pujada del 2% dels impostos acabarà sent una realitat i en aquesta línia, s'ha mostrat partidari que aquest increment s'apliqui a l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), perquè, al cap i a la fi, "els serveis públics s'han de pagar". 

Hernández ha concretat d'altres mesures, però ha posat com a "eix" l'habitatge. Per això ha assenyalat directament cap al "superàvit" que hi haurà, perquè es pugui destinar a la recuperació de barris. Més enllà de nous edificis, ha apostat per la rehabilitació. També ha posat èmfasi amb la creació "d'una gran anella verda", enllaçant el riu Ripoll, els parcs Catalunya, la Concòrdia i el Bosc de Can Deu, entre d'altres àrees verdes de la ciutat. Ha posat com a exemple el que s'ha fet a Vitòria. 

Ordenances de civisme i soroll

Ha reclamat una "ordenança del civisme i el soroll", perquè, com ha argumentat, la Policia Municipal tingui mecanisme "de coacció, multes, i es pugui solucionar" aquesta problemàtica. Una altra de les idees sobre "polítiques d'igualtat" ha estat la d'instal·lar canviadors de bolquers als vestuaris masculins dels equipaments municipals.