Les obres de la C-58 estaran enllestides el 2020

El conseller Damià Calvet assegura que els treballs ja acabats ha servit per detectar "menys retencions"

El pont de la C-58, entre Sabadell i Terrassa
El pont de la C-58, entre Sabadell i Terrassa | ACN
NacióSabadell
12 de desembre del 2019
Actualitzat a les 16:29h
El conseller de Territori, Damià Calvet, assegura que les obres per millorar el funcionament de la C-58 estaran enllestides la tardor de 2020 i indica que els treballs fets fins ara en el tram entre Sant Quirze i Badia del Vallès, ja han permès reduir "les retencions". Calvet ho ha explicat en una visita a la zona, en què ha apuntat que s'està executant la darrera fase pendent que afecta 4,5 quilòmetres entre Terrassa i Sabadell, però en sentit Manresa.

L'actuació permetrà ampliar la plataforma per passar de dos a quatre carrils -el tronc central continuarà tenint dos i altres dos serviran per facilitar les entrades i sortides a l'autopista-. Aquesta intervenció costarà 15 milions d'euros. Ha remarcat que és una via "fonamental" per la regió metropolitana de Barcelona i ha recordat que el conjunt de treballs que s'han dut a terme per millorar la funcionalitat de l'autopista vallesana volen aportar solucions al "coll d'ampolla" que aquest eix havia estat fins ara.

Calvet ha recordat que el tram en el que s'ha actuat va de Badia del Vallès fins a Terrassa i registra un trànsit diari de prop de 100.000 vehicles. El conseller assegura que la darrera fase pendent, que afecta 4,5 quilòmetres entre Sabadell i Terrassa, estarà enllestida la tardor de 2020 i disposa d'un pressupost de 15 MEUR.

Aquesta intervenció suposarà l'ampliació d'aquesta part de la calçada en sentit Manresa de forma que disposarà de quatre carrils de circulació. En un primer tram, aquesta intervenció facilitarà els canvis de carril a la calçada principal i en un segon servirà per formar dos carrils laterals per a distribuir els moviments d'entrada i sortida de l'autopista i separar-los del trànsit de pas.

Actualment hi ha un tram en aquest àmbit on el tronc té dos carrils, de forma que amb l'obra continuarà disposant de dos per al trànsit de pas en el tronc i de dos en el lateral.
 

Les obres d'ampliació de la C-58, entre Sabadell i Terrassa Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat


Les obres permetran millorar i reordenar els accessos als polígons de Can Perellada, Santa Margarida i Terrassa Est i a la carretera cap a les Fonts i Rubí. A més, es modificarà el pas superior de l'enllaç de Sant Quirze i es farà un nou viaducte sobre la riera de les Arenes.

Bon balanç de la primera i segona fase

El conseller ha fet un balanç positiu de les obres executades fins ara, i que han comportat una inversió de 15 milions d'euros més. "Els conductors ja poden gaudir d'aquestes actuacions i de fet ja s'han començat a detectar menys retencions", ha apuntat Calvet. Alhora s'ha rebaixat el volum de trànsit a l'N-150 i també a l'interior del terme municipal de Sant Quirze del Vallès, dos traçats que els conductors utilitzaven per evitar les congestions a l'autopista vallesana.

La primera i la segona fase de les obres de millora de la C-58 ha permès crear un tercer carril de quatre quilòmetres en entre Terrassa i Sant Quirze del Vallès en sentit sud i un quart discontinu per facilitar les incorporacions i sortides de l'autopista. També s'ha millorat la connexió entre la C-58 i la B-30 i l'AP-7.

El primer trimestre de 2020 el departament de Territori té previst construir una nova passera per a vianants i bicicletes sobre la C-58, paral·lela a l'actual pont de l'avinguda d'Egara a Sant Quirze del Vallès.