VÍDEOS El sabadellenc Nel·lo C difon el rap en català a dos instituts de Santa Coloma de Gramenet

Imparteix uns tallers que es tradueixen amb dos videoclips amb protagonisme pels estudiants

NacióSabadell
12 de desembre del 2019
El videoclip s'ha rodat a Calella de Mar
El videoclip s'ha rodat a Calella de Mar | Ajuntament de Calella de Mar

El cantant sabadellenc Nel·lo C ha participat en l'elaboració de dos videoclips de rap en català amb alumnes dels instituts Can Peixauet i Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet, Sigues tu Fer el canvi. Es tracta d'un projecte de la Plataforma per la Llengua, anomenat Al Baix Besòs, el català amb ritme!  

L'artista ha impartit uns tallers de música urbana, en què els estudiants han après a fer rimes, musicar-les i cantar-les, amb la llengua catalana com a eina de cohesió social. Finalment, n'han enregistrat un videoclip pels carrers de la seva ciutat.

Fer el canvi es va gestar en cinc sessions, en el marc d'una assignatura optativa de 3r d'ESO sobre la cançó improvisada, amb una desena d'alumnes. Aquest alumnat també va proposar una lletra reivindicativa en què destaquen que cadascú sigui com vulgui i defensen que "aquest és el meu barri, no pretenc pas que t'agradi, però nosaltres som aquí per fer el canvi".​


Pel que fa a Sigues tu, de l'Institut Can Peixauet, versa sobre el fet que cadascú sigui com vulgui i com se senti feliç, deixant de banda els prejudicis i els comentaris aliens d'aprovació o desaprovació. Una vintena d'alumnes de 4t d'ESO són els autors d'aquesta cançó, que van preparar durant deu sessions fora de l'horari lectiu.