1 de 10
ENERGIA

Unes 200 famílies del Vallès instal·laran plaques fotovoltaiques en un projecte que lluita contra el canvi climàtic

Es tracta de la iniciativa de compra agregada Energia Positiva,

Plaques solars a al terrat de l'edifici del Bullidor | Carla Serra
per Carla Serra, 14 de desembre de 2019 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte Energia Positiva és un moviment de compra agregada d'electricitat que va néixer d'un grup de veïns i veïnes de Can Palet de Vista Alegre, de Terrassa. La idea inicial era instal·lar plaques fotovoltaiques per lluitar contra el canvi climàtic sumant esforços entre els veïns i, d'aquesta manera, obtenir també un bon preu, però amb el pas dels mesos ha evolucionat cap a un moviment cívic i transversal d'instal·lació de plaques amb connexió a la xarxa elèctrica.

Després de sis mesos treballant en el projecte i fent xerrades per les diferents ciutats del Vallès Occidental, Diego López, un dels impulsors, ha explicat que ja són més de 200 famílies compromeses en instal·lar plaques fotovoltaiques als seus habitatges. Les famílies són de Rubí, Terrassa, Ullastrell, Castellbisbal i Banyeres del Penedès.


Les plaques fotovoltaiques es començaran a instal·lar el mes de gener, i López ha assegurat que totes aquestes persones que han confiat en el projecte podran estalviar fins a un 70% de l'energia que consumeix l'habitatge.

López ha explicat que segueixen insistint a les famílies rubinenques "perquè Rubí té el potencial més important del Vallès Occidental i és la segona zona amb més urbanitzacions de Catalunya". A més, ha recordat que totes aquelles famílies de la ciutat que posin plaques fotovoltaiques a casa seva, es poden beneficiar d'un estalvi que ofereix l'Ajuntament del 50% del pagament de l'IBI durant 5 anys per potenciar l'estalvi del consum energètic.


 

 

Participació