Aquesta és la programació dels teatres municipals que tindrà segell sabadellenc

Circ, dansa i teatre entre el Principal, La Faràndula i Ca l’Estruch

La representació a càrrec del Ballet Nacional Rus
La representació a càrrec del Ballet Nacional Rus | Juanma Peláez
NacióSabadell
14 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:57h
L'any 2020 està pràcticament a la volta de la cantonada i passat el Nadal, serà un altre any i això suposarà, entre d'altres coses, la renovació de les cartelleres. Els teatres municipals de la ciutat -el Principal, La Faràndula i Ca l'Estruch- han presentat els espectacles per al nou any, que tindran segell sabadellenc. 

Gener arrencarà, els dies 1, 4, 11 i 12, amb un dels clàssics nadalencs, la Joventut de la Faràndula representarà Els pastorets, de Josep M. Folch i Torres. I aquest primer mes de l'any es tancarà el darrer dia amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, que estrenarà el concert El piano de Beethoven. També obrirà febrer, el dia 2, amb El Carnaval dels animals, un espectacle familiar amb la col·laboració de Brodas Bros.


El Teatre Principal acollirà dues cites de gran qualitat: La rambla de les floristes, la producció del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) del text de Josep Maria de Sagarra, protagonitzat per Rosa Boladeras -9 de febrer- i Set of sets, una coreografia de Guy Nader i María Campos que combina la dansa contemporània amb l’acrobàcia i la precisió matemàtica.

L’1 de març, a La Faràndula, tindrà lloc el concert Reggae per xics, a càrrec The Penguins, basat en la música popularitzada per Bob Marley. Una setmana després al Principal acollirà el concert Sabadell més música, de la Cobla Simfònica. El dia 14 arribarà al mateix equipament, un dels èxits del passat festival Grec, que després de fer temporada al Teatre Romea inicia la gira per Catalunya: Jerusalem, un text de Jez Butterworth dirigit per Julio Manrique i protagonitzat per Pere Arquillué.


El 27 de març l'OSV representarà Mozart a Praga al Teatre La Faràndula i finalment, per tancar el mes, el concert de Las Migas, el quartet femení que porta el flamenc contemporani per tot el món. Serà el 28 de març al Teatre Principal. El 4 d’abril, tornarà Brodas Bros a Sabadell, concretament a l'equipament del carrer la República, però aquesta vegada per presentar Around the world. El dia següent, el sabadellenc Ramon Madaula estarà al Principal amb Els Brugarol, una comèdia sobre la família escrita i protagonitzada per ell mateix juntament amb Estel Solé i Jaume Madaula.

El 18 d’abril, la música omplirà el mateix Principal amb el concert d’Ovella Xao, formació sabadellenca que s’acomiada del públic després de tres discos i deu anys tocant junts, amb un espectacle titulat Xao, Ovella. El 25 d’abril tindrà una gran protagonista: la dansa, amb la gran gala que presentarà l’Esbart Dansaire de Sabadell. Finalment, el 29 d’abril s’estrenarà la tercera producció dels Amics de l’Òpera d’aquesta temporada: Macbeth, l’òpera de Verdi basada en la tragèdia homònima de Shakespeare -29 d’abril, 1 i 3 de maig, a La Faràndula-.
 

Quim Masferrer Foto: Promocional


Fi de festes amb "El foraster"

El 5 de juny es posarà punt i final a la temporada, amb un convidat molt especial: El foraster Quim Masferrer. Portarà el seu espectacle Bona gent al Teatre La Faràndula, que està inspirat en la seva experiència visitant els pobles més petits de Catalunya per al programa de TV3. Masferrer ha creat un espectacle que canvia cada dia: es dedica a parlar i entrevistar els espectadors i, en acabat, fa un monòleg “personalitzat” sobre el públic d’aquell dia. No cal dir que el seu monòleg s’acabarà amb el ja clàssic: “Gent de Sabadell... sou molt bona gent!”.

Ca l’Estruch i el teatre

Un total de set espectacles es duran a terme a la Vela. Però una de les dates marcades serà el 18 d'abril, el Mundial del Circ i el mes de maig es convertirà en el mes del circ de la fàbrica, perquè s’hi podran veure tres peces. La companyia colombiana Dospuntos FIHIZHKÁ -15 maig-. Experiments -23 de maig- de l’escola de circ Rogelio Rivel, una producció creada i interpretada pels estudiants d’aquest centre de referència. I la temporada clourà amb el col·lectiu més jove: Ino Kolectiv, un grup format per set noies de diferents països que presentaran INO -30 de maig-.

A l'Estruch, en el marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora, la coreògrafa Marta Carrasco, guardonada amb el Premi Nacional de Dansa de Catalunya l’any 2005, ret el seu particular homenatge a Lili Elbe -7 de març- amb un muntatge que barreja dansa i teatre. El 27 de març, Lapònia, una comèdia brillant escrita i dirigida per Cristina Clemente i Marc Angelet sobre la veritat i la mentida, interpretada per un gran quartet d’actors: Roger Coma, Elena Fortuny, Meritxell Calvo i Manel Sans. Finalment, el mes d’abril acollirà tres companyies amb accent sabadellenc i creades en residència.