Farrés declara com a testimoni pel contracte d'Smatsa en el cas Mercuri

També ho faran l'exalcalde, Joan Carles Sánchez i l'exgerent de la concessionària, Carlos Callejo

Marta Farrés, acompanyada del regidor Eloi Cortés arribant als jutjats
Marta Farrés, acompanyada del regidor Eloi Cortés arribant als jutjats | Albert Segura
12 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:31h

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, està citada a declarar aquest dijous, a partir de les 10 hores, davant la jutge que instrueix el cas Mercuri, Alejandra Llido. Ho fa en qualitat de testimoni, a petició de l'acusació popular, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, per la peça 28 de la macrocausa, que està relacionada amb la concessió del servei de recollida de residus i neteja viària a Smatsa. 

Farrés, segons la Plataforma, es va beneficiar d’un viatge a Melilla pagat per l'empresa el novembre de 2010, quan aleshores era regidora d'Igualtat dona-home, Joventut i Participació.

També estan citats, i com a testimonis, l'exalcalde Joan Carles Sánchez i l'anterior gerent d'Smatsa, Carlos Callejo. 

La peça 28 investiga uns presumptes tràfic d'influències, prevaricació, blanqueig de capitals i falsificació documental, entre d'altres. Compta amb una vintena d'investigats, entre els quals, hi ha l'exalcalde Manuel Bustos, el seu germà, Paco Bustos, i els exregidors del PSC Ana Carrasco i Cristian Sánchez.

Citació ajornada 

Tots tres han estat convocats aquest dijous, després que se suspengués la data inicial, fixada el 24 de juliol. Les altes temperatures als jutjats de Sabadell van obligar a suspendre les declaracions i buscar una nova data. A la sala de declaracions de les dependències judicials es van superar els 27ºC.