JxS vol excloure de la pujada del 2% dels impostos col·lectius vulnerables i la lluita contra l'emergència climàtica

La formació presenta 22 al·legacions a les aprovacions inicials de les ordenances fiscals

La portaveu de JxS, Lourdes Ciuró
La portaveu de JxS, Lourdes Ciuró | Albert Hernàndez
11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:41h
La portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, ha explicat que la formació ha presentat 22 al·legacions a l'aprovació provisional de les ordenances fiscals, amb la voluntat que no hi hagi la pujada lineal del 2% per aquells que facin un impuls de l'economia productiva, als col·lectius vulnerables i en la lluita contra l'emergència climàtica. 

Ciuró ha precisat que han dissenyat un augment de l'1% per aquells que "generin ocupació" com ara emprenedors, comerços, paradistes dels mercats i empreses, perquè, com ha dit, "és injust un 2%", ja que promouen l'activitat econòmica a la ciutat. També ha enumerat una sèrie de bonificacions que vagin en la lluita contra el canvi climàtic com ara la bonificació d'un 50% de l'IBI a les llars que "fan aprofitament elèctric provinent del sol", amb la voluntat "d'incentivar" la instal·lació d'aquests elements.

En aquesta línia, ha assenyalat una altra del 95% a l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres que incorporin "façanes verdes". Així com a l'impost de vehicles de tracció mecànica a cotxes elèctrics i híbrids, tot i que ha condicionat l'exempció actual que hi ha als cotxes històrics i clàssics. "Si en cinc anys no han adoptat mesures, passarà a ser del 50%", perquè, com ha justificat, "han de posar de la seva part". 

Ciuró ha admès que "després de dos anys de congelació" de les ordenances ha entès que es faci aquest increment del 2%, però ha matisat que calen "pujades sostingudes".