Castellar presentarà al·legacions contra els nous preus del transport públic

Sosté que el municipi pateix “un doble greuge” per l'increment de les tarifes i ser zona diferent de Sabadell

NacióSabadell
10 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:08h
L'Ajuntament de Castellar de Vallès ha anunciat que presentarà al·legacions contra les noves tarifes del transport públic, que va donar a conèixer la setmana passada l'Autoritat de l'Transport Metropolità (ATM). Ho farà, perquè suposa una pujada els títols propis de La Vallesana: V-1, V-2 i V-3.

El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Pepe González, ha apuntat que aquests títols d'una, dues i tres zones, respectivament, s'incrementaran una mitjana d'un 10,3%. Així, la V-1, vàlid per a les línies C1 (Sabadell-Castellar) i C4 (Castellar – Sant Feliu – El Balcó), passarà a costar partir de l’1 de gener un total de 9,10 euros, 85 cèntims més que en l’actualitat.

Pel que fa a la V-2, vàlid per a tot el trajecte de la C3, entre Sabadell i Sant Llorenç, tindrà un cost de 17,90 euros. 1,65 més. La V-3, que es pot utilitzar per a la línia e1 Exprés Castellar – Sabadell – Barcelona, passarà a adquirir-se per 24,40 euros, 2,25 euros més.

González ha recordat que es tracten de títols amb els quals no es poden fer transbords¡aments, ni amb altres línies ni mitjans de transport, alhora, que ha criticat que passin a ser unipersonals. Ha assegurat que l'únic transport públic del municipi és per carretera i aquests nous preus "penalitzen" als passatgers, per això, ha reclamat premiar aquells usuaris habituals.

El tinent d'alcalde ha carregat contra la mesura, perquè suposa "un doble greuge", a més de la crescuda dels preus, no s'ha abordat el fet que Castellar sigui una zona tarifària diferent a la de la seva localitat veïna, Sabadell. Per això. ha demanat que s'hauria de compensar descartant aquest augment del cost dels bitllets.