La guanyadora del premi Prudenci Bertrana 2019 ​Montse Barderi, reconeguda a Sabadell

Rebuda institucional de la sabadellenca per l'obtenció d'aquest prestigió guardó

La rebuda institucional a ​Montse Barderi
La rebuda institucional a ​Montse Barderi | Juanma Peláez
NacióSabadell
09 de desembre del 2019
Actualitzat a les 19:57h
La guanyadora del Premi Prudenci Bertrana de novel·la d'aquest 2019, Montse Barderi, ha estat rebuda aquest dilluns per l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Barderi enguany ha rebut aquest guardó pel llibre La memòria de l'aigua, una ficció històrica que narra la vida de tres generacions de dones des de finals del segle. 

Es tracta d'un dels premis més prestigiosos de la narrativa catalana que ha anat a parar a mans d'aquesta sabadellenca, especialista en estudis de gènere i autora de vuit llibres tant de literatura com de filosofia pràctica. 
 

Ha dirigit unes paraules als assistents Foto: Juanma Peláez

L'alcaldessa, Marta Farrés, al costat de Barderi Foto: Juanma Peláez


L'escriptora ha estat rebuda, com marca el protocol d'aquests actes, al ple del consistori de la seva ciutat, on també s'hi han aplegat regidors del plenari. 
 

Barderi a la sala de plens de l'Ajuntament de Sabadell Foto: Juanma Peláez


A La memòria de l'aigua, Barderi explica la història de tres dones -àvia, mare i filla- de classe humil i totes les injustícies que els toca viure pel fet de ser dones. Tot plegat, transcorre entre dues poblacions fictícies: una és Bladrà, que l'autora ha volgut inspirar-se en Sabadell i Bellparatge.