Sabadell mostra prudència amb la municipalització del Bosc de Can Deu

El regidor d'Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, veu "com una de les opcions" el consorci suggerit per la plataforma

09 de desembre del 2019
Actualitzat el 10 de desembre a les 9:15h
El Bosc de Can Deu
El Bosc de Can Deu | Plataforma Salvem el Bosc de Can Deu
L'Ajuntament de Sabadell ha mostrat molta prudència amb la idea suggerida, per part de la Plataforma Salvem el Bosc de Can Deu, sobre la municipalització d'aquest espai natural, que ara fa cinc anys va ser víctima del temporal de vent. Així ho ha expressat aquest dilluns el regidor d'Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, expressant "moltes reserves" en aquest tema.

Tal com ha manifestat, "no cal carregar a les arques públiques el manteniment" d'una zona d'aquestes característiques. Tanmateix, ha valorat que s'han "d'estudiar totes les opcions que hi ha sobre la taula", amb la finalitat de "mantenir" aquest pulmó verd de la ciutat "en les millors condicions i per al gaudi" de la ciutadania.   

En aquest sentit, Cortés ha indicat que un consorci amb el consistori, la Diputació de Barcelona, la Generalitat i altres institucions o agents privats, com ha recomanat aquesta organització, "és una de les opcions". Cortés, però, ha remarcat que "cal deixar clar" en un acord público-privat "qui aporta què" amb totes les parts implicades.  

El regidor ha admès que la recuperació del bosc serà "lenta" i no serà "una cosa ràpida", tot i que ha volgut deixar clar que "desconec els treballs que s'han dut a terme" i "l'enfocament tècnic" que se li han donat.