Creu Roja Sabadell engega un nou model per la campanya de joguines 2019-2020

Es preveu atendre les necessitats de gairebé 2.000 infants entre Sabadell, Sant Quirze, Badia i Barberà

Creu Roja Sabadell engega un nou model per a la campanya de joguines 2019-2020
Creu Roja Sabadell engega un nou model per a la campanya de joguines 2019-2020 | Creu Roja Sabadell
Redacció
05 de desembre del 2019
Creu Roja Sabadell ha presentat aquest dijous un canvi de model de la campanya de joguines per Nadal i Reis 2019-2020 de Creu Roja Joventut: la implementació d'una botiga de joguines a la seu de la mateixa entitat, gràcies a la qual els beneficiaris podran escollir les joguines per als seus fills.
 
Aquest model ja s’ha implementat amb èxit a Manresa, i ara arriba per primera vegada a Sabadell, cosa que fa "molt contents" als responsables de Creu Roja, tal com ha expressat la presidenta, Montse Font.
 
Fins ara, el propi voluntariat de l’entitat era qui escollia les joguines, en funció de l’edat de l’infant, i les famílies rebien una bossa sense saber quines hi havia dins. Ara, en canvi, són els propis beneficiaris qui trien, cosa que els fa més partícips de la iniciativa, i ajuda, per exemple, que els nens no tinguin joguines repetides d’altres anys.
 
La nova botiga compta amb prestatgeries que divideixen les joguines per franges d’edat, i es permet escollir una joguina principal i dues de complementàries.
 
La campanya d’aquest Nadal s’ha complementat per tallers sobre el joc i les joguines, una iniciativa en què han participat set de cada deu beneficiaris, i que pretén ser una eina d’apoderament per a les famílies a partir de la relació dels infants amb els jocs. En els tallers s’hi treballen la importància del joc entre els més menuts, els jocs més aconsellables segons l’edat o la relació entre el joc i les noves tecnologies.
 
En total, de la campanya de Creu Roja s’en beneficiaran 1.930 infants, 1.100 dels quals són de Sabadell, mentre que la resta són de Badia (503), Sant Quirze (100), i Barberà (227). Es preveu que es reparteixin 5.790 joguines, cobrint així les necessitats de prop de 2.000 infants d’entre 0 i 14 anys.
 
Joguines noves, no bèl·liques i no sexistes
 
La campanya La joguina educativa, de Creu Roja Joventut, demana a tothom que vulgui col·laborar-hi que aporti joguines noves, no bèl·liques i no sexistes a la seu de Creu Roja Sabadell. Cada any són nombroses les empreses i entitats, a més de ciutadans a títol individual, que col·laboren amb aquesta iniciativa. A més, hi col·laboren també els ajuntaments de Sabadell, Badia, Sant Quirze i Barberà, amb una aportació econòmica per a la compra de joguines, a més de l’obra social La Caixa, que fa més de vint anys que hi participa, segons va explicar Cristina Garcia, membre d’aquesta iniciativa de la caixa catalana.
 
L’empresa quirzetenca Educa Borràs serà la proveïdora de joguines d’aquest any.
 
La directora local de Creu Roja Joventut, Carlota Egea, ha recordat que "la campanya de joguines dura tot l’any, tot i que és cert que té especial incidència en el Nadal".
 
Per la seva banda, el regidor d’Acció Social i Habitatge de l’Ajuntament, Eloi Cortés, ha manifestat que aquest canvi de model "és un pas més en el canvi d’orientació d’un model assistencial, de gratificació, cap a un altre que prima l’autonomia, l’apoderament i la capacitat de les famílies".