La 43a exposició de l'Agrupació de Pessebristes de Sabadell

La 43a Exposició de Pessebres
La 43a Exposició de Pessebres | Juanma Peláez
05 de desembre del 2019
El primer Nadal del nou govern municipal tindrà algunes novetats respecte als viscuts els darrers anys. Aquest divendres s'ha presentat el calendari d'activitats, tot i que, com ha avisat l'alcaldessa, Marta Farrés, encara "hi ha alguna sorpresa" per donar, en referència a la cavalcada dels Reis d'Orient. 

Així, entre el llistat de novetats, enguany, el tret de sortida al Nadal, l'encesa de llums, el 29 de novembre, es farà a tres punts: al Mercat Central, a les 18 hores, a la plaça del Pi, una hora més tard, i a la plaça de la Creu de Barberà, a les 20. El fil conductor serà la carta que els Reis d’Orient han escrit a la ciutat. La voluntat, com ha apuntat Farrés, és que "el Nadal passi a tot Sabadell. que tothom gaudeixi d’aquesta festa, del nord fins al sud". 

A més, el Parc de Nadal s’amplia, i més enllà de la plaça Doctor Robert, que estarà del 27 de desembre al 4 de gener, s'ubicarà, al nord, a la plaça del Pi, i al  sud, a plaça de la Creu de Barberà. En aquests dos punts serà del 20 al 31 de desembre. Igual que el Vapor Reial que s'allargarà un di més a Fira Sabadell, del 2 al 4 de gener. Precisament, Doctor Robert tornarà a guanyar protagonisme aquesta època, ja que la Fira de Santa Llúcia es traslladarà de la plaça Sant Roc. S'hi estarà del 29 de novembre al 23 de desembre, de 10 a 14 i de 17 a 21 hores. Hi haurà gairebé una vintena de casetes.
 

S'ha llegit una carta de cara al Nadal Foto: Juanma Peláez


Tradició, tallers, esports i cinema

Però si alguna cosa té el Nadal és tradició i això va lligat a l'obra els Pastorets, que tornarà a tenir com a referent el Centre Sant Vicenç els dies 22, 26, 28 i 29 de desembre i l’1, 4, 6, 11, 12 i 19 de gener a les 17.30 hores. Els de Joventut de la Faràndula seran els dies 21, 22, 26, 29 de desembre, 1, 4, 11 i 12 de gener a les 18. I un altre element indispensable és el pessebre de la ciutat, que tornarà a situar-se al pati de la Casa Duran, on també s'estarà l'ambaixador reial.
 

El Nadal 2019 a Sabadell arribar amb diverses novetats Foto: Juanma Peláez


La cantada de corals enguany es farà, i per primer cop, al vestíbul del Teatre Principal els dies 17, 19 i 27 de desembre. I, a partir de l’11 de desembre, el Casal Pere Quart acollirà de nou l’exposició de les il·lustracions conte Nit de Reis a Sabadell. Als jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell es durà a terme un taller del consum responsable i activitats esportives, el 31 de desembre; el 2 i 3 de gener hi haurà el Nadal Tecnològic i el 4 Andi Down amenitzarà la jornada amb música.

I una altra de les cites tradicionals per aquesta època, "per fer baixa els torrons", com ha comentat Farrés, seran el 26 desembre la cursa de Sant Esteve i el 31, la Cursa de Cap d’Any.

El 5 de gener, abans de la fi de festa, hi haurà una sessió de cinema infantil al Cinema Imperial, s’hi podrà veure és Gordon y Paddy.
 

L'alcaldessa, Marta Farrés, explicant els diferents detalls de la programació Foto: Juanma Peláez


Més de 700 elements d'ornamentació nadalenca 

Molta llum és sinònim de Nadal, carrers si no il·luminats, reflectits per la llum d'altres. L'enllumenat nadalenc estarà encès fins a les 22 hores de diumenge a divendres i els dissabtes fins a les 23, tot i que amb excepcions com poden ser el 24 i el 31 de desmbres i el 5 de gener. L'avinguda de Francesc Macià es tornarà a il·luminar, com també el Mercat Central i el seu entorn, amb un arbre gegant de sis metres d’alçària, i la Torre de l'Aigua, l'Ajuntament i els mercats municipals. 

Sis arbres, d’entre 6 i 8 metres amb tecnologia led de baix consum, s'ubicaran a la plaça de Catalunya, la plaça del Pi, la plaça de la Creu de Barberà, el carrer de Serra de Galliners, la plaça de Còrdova i una sisena ubicació que es concretarà properament. A tot plegat, cal sumar-hi d'altres decoracions com a la plaça del Pla de l’Amor, a l’avinguda de Polinyà, amb el carrer de Begoña, al carrer de Sant Isidor, 45 i a les places de Picasso, Cristóbal Ramos i  del Treball.