meteorologia

El Vallès, la comarca més afectada per la llevantada

Acumulacions d'aigua, inundacions de baixos, retirada de branques i objectes caiguts, algunes de les actuacions

per NacióSabadell , 5 de desembre de 2019 a les 00:27 |
Els Bombers de la Generalitat han fet un centenar de sortides arreu de Catalunya relacionades amb la llevantada que durant tot aquest dimecres ha assolat bona part del país. La majoria han estat per acumulacions d'aigua i inundacions de baixos, però també ha calgut retirar branques i objectes caiguts a causa del vent. La comarca més afectada ha estat la del Vallès Occidental.

Protecció Civil ha decidit mantenir l'alerta del pla Inuncat per la persistència de les pluges i per la mala mar almenys fins aquest dijous al matí a les comarques de Barcelona i Girona. En canvi, ha rebaixat a la fase de prealerta el pla Ventcat un cop passada la part més forta del front de ventades que afecta la franja litoral. La precipitació ha arribat acumular, en alguns punts del litoral i prelitoral de Barcelona, fins a mitja tarda d'aquest dimecres, al voltant de 50 litres. Pel que fa a la intensitat, en alguns moments s'ha arribat a 17 litres en 30 minuts.


En relació a l'episodi de ventades, s'han registrat valors al litoral central i al prelitoral de Tarragona de 90 quilòmetres per hora, mentre que a l'àrea metropolitana de Barcelona han predominat els valors de 50 a 60.

Finalment, Protecció Civil indica que no hi ha hagut incidències destacades fins al moment. El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha atès 273 trucades per 206 incidents. La major part de trucades, des de la ciutat de Barcelona -131-, seguit a molta distància de Badalona -11- i Sant Cugat del Vallès -10-.

 

Participació