El Govern garanteix un pla territorial sanitari del Vallès sud

S'estima que aquest treball es pugui presentar el primer trimestre de 2020

Els alcaldes dels cinc municipis als terrenys on s'hauria de construir l'hospital
Els alcaldes dels cinc municipis als terrenys on s'hauria de construir l'hospital | Albert Hernàndez
NacióSabadell
06 de desembre del 2019
La consellera de Salut, Alba Vergés, s'ha compromès a fer un pla territorial per atendre les necessitats sanitàries de Badia, Montcada i Reixac, Barberà, Ripollet i Cerdanyola, després que els alcaldes i alcaldesses reclamessin la construcció de l'Hospital Ernest Lluc, als terrenys de l'antiga Redosa, al límit de Montcada, Cerdanyola i Ripollet.

Vergés ha anunciat que l'objectiu és trobar solucions davant "la difícil situació assistencial" que travessa aquesta àrea. En aquest sentit, el consistori de Cerdanyola ja ha celebrat una reunió amb personal tècnic de la Generalitat, la primera que ha d'aportar solucions a l'espera que la Generalitat presenti el pla territorial el primer trimestre del 2020.

Precisament, aquest anunci ha arribat després que els cinc representants municipals de les localitats vallesanes reclamessin, a finals de novembre, un calendari i pressupost per construir l'Hospital Ernest Lluch, que esperen la seva construcció des de l'any 2006. La consellera s'ha reunit aquesta setmana amb els municipis vallesans.