Llibertat provisional per al professor de gralla investigat per agressió sexual i abusos a menors

El jutjats de Sabadell s'encarregaran de la investigació del cas

Els jutjats de Sabadell
Els jutjats de Sabadell | Albert Segura
NacióSabadell
04 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:00h
El professor de gralla investigat per suposats abusos i agressió sexual a menors, quan formava part de les colles a Barberà i Ullastrell fa prop de 20 anys, ha declarat aquest dimecres al jutjat d'instrucció 5 de Sabadell i com que cap de les parts ha sol·licitat mesures cautelars ha continuat amb llibertat provisional, a disposició del jutjat cada vegada que sigui requerit. 

El declarant només ha contestat a preguntes del seu advocat i s'ha declarat innocent de l'acusació d'agressió sexual, la més greu que pesa contra ell, ja que també se l'investiga per una desena d'abusos a altres menors entre 1999 i el 2015, càrrecs que també nega. Precisament, el seu lletrat, Horacio Airaudo, ha explicat que "la declaració ha anat bé".

A més, ha opinat que "algunes de les denúncies i declaracions que s'han fet a Terrassa no són sostenibles i hi haurà un sobreseïment perquè no té gaire recorregut judicial". "En alguns casos no s'evidencia cap possibilitat d'un delicte, cadascú farà les qualificacions que vulgui, però aquí estem per tractar un delicte", ha afegit. De fet, creu que no hi ha onze víctimes, sinó onze declaracions judicials, "algunes es podran considerar víctimes però d'altres són testimonis i aquí s'acabarà la seva participació en aquest procediment". 

La investigación continua, després que una dona denunciés, a principis de febrer, que havia estat violada tres cops a principis dels 2000 quan li impartia classes de gralla a de Barberà. Ella mateixa va descobrir, poc després de denunciar-ho, que era professor a Ullastrell i va alertar l'Ajuntament. Arran d'això, s'han destapat aquesta desena de casos. 

El cas, a Sabadell 

El professor va ser arrestat pels Mossos d'Esquadra i va ser posat a disposició del jutjat d'instrucció número 3 de Terrassa, en funcions de guàrdia, el 2 de març per un delicte d'abús sexual. Finalment, se'n va fer càrrec el 2 i va obrir diligències per 12 víctimes, una d'agressió sexual, la de Barberà, i onze per abusos comesos entre el 1999 i el 2015 a onze  noies menors i un nen, que van des de tocaments a enviament de fotos. 

No obstant, el jutjat egarenc va enviar la causa als jutjats de Sabadell en considerar que el cas de Barberà feia que s'hagués d'investigar tot junt. La jutgessa de Sabadell va retornar tota la causa a Terrassa excepte el cas de Barberà, però ara l'Audiència de Barcelona ha ordenat que es quedi tota la causa a Sabadell. La magistrada, però, tal com ha indicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), no l'ha rebut i, per tant, no ha pres cap mesura sobre aquelles diligències.