El ple aprova per unanimitat el control dels negocis dels jocs online

El govern municipal crearà una taula especial per tractar aquesta problemàtica

03 de desembre del 2019
Actualitzat a les 20:32h
Aquest dilluns, el govern municipal anunciava una moratòria d'un any en la concessió de llicències, entre d'altres, les dels jocs recreatius i les cases d'apostes. Una mica més de 24 hores després, el ple del mes desembre ha continuat en aquesta línia i ha aprovat per unanimitat controlar la proliferació de les apostes online i cases de joc i prendre mesures de prevenció davant la ludopatia. 

Ha estat en una moció impulsada per la Crida per Sabadell, que ha comptat amb l'adhesió d'ERC. La regidora cupaire Anna Lara ha recordat que hi havia una feina prèvia engegada l'anterior mandat i que "cal concretar" actualment. La voluntat, ha remarcat, "perquè serveixi d'exemple" a la resta de ciutats i es combati aquest fenomen. Entre alguns dels punts que contempla la proposta hi ha la limitació d'aquests locals "a una distància mínima" de 500 metres "d'espais freqüentats per la infància". 

Així com, "eliminar qualsevol cartelleria de mobiliari urbà o de l'espai públic", instar la Generalitat que augmenti el tipus aplicable en l'Impost sobre Activitats del Joc per aquests tipus d'activitats i incloure en el concursos públics clàusules específiques perquè les empreses "disposin de plans o mesures per combatre les addicions". 

La regidora de Desenvolupament Urbà i de Transició Energètica, Mar Molina, ha explicat que es crearà una taula especial específica per tractar aquesta problemàtica. Un anunci que ha celebrat la regidora republicana, Glòria Llobet, que ha recordat que el 2013 hi havia 637.000 persones que jugaven online i que el 2018 ja superaven el milió i ha advertit que "no és una activitat innocent".